Taştan, Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

Taştan, Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkan adayı Öztürk Taştan, basının çağdaş demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.

A+A-

MHP İl Başkan adayı  Öztürk Taştan,  10 Ocak “Çalışan  Gazeteciler Günü” nedeniyle  yayınladığı mesajda, “Katılımcı ve çağdaş demokrasinin vazgeçilmez unsuru, halkın hür iradesini temsil eden basın, en güzel fikirlerin serbestçe söylenip yazılmasıyla anlam bulur. Tüm deneyimlerimiz, özgür ve çok sesli medya ortamının demokratik ve şeffaf sistemlerin vazgeçilemez unsur olduğunu göstermektedir. İnsanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyona sahip olan gazetecilik ve her şartta ve ortamda görevleri peşinde olan gazeteciler, toplumsal gelişmemizde ve demokrasimizin sağlıklı işlemesinde hayati sorumluluğa sahiptir” dedi.

SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

Basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesini isteyen Taştan, ”Gazetecilere önemli imkânlar sağlayan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle o günden beri kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü’nün basın çalışanlarının sorunlarının konuşulup çözüm yolları aranması nedeniyle önemli olduğunu düşünüyorum. Bu düşüncelerle, kalemini halk adına ve halk için kullanarak, ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, kamuoyunu aydınlatmak için her koşulda, sorumluluk duygusu içinde büyük bir özveriyle çalışan tüm çalışan gazeteci arkadaşlarımızın  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sevgi ve selamlarımı sunarım” diye konuştu.

MESUT GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.