Tarife İtirafı!

Tarife İtirafı!

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, elektrik abonelerini bilgileri olmadan, yasadışı yollardan "serbest abone" yapan dağıtım şirketlerini sordu, Bakan Berat Albayrak usulsüz işlem yapılarak abonelerin tarifelerinin değiştirildiğini kabul etti.

A+A-

Denizli Milletvekili Kazım Arslan'ın soru önergesine yanıt veren Bakan Albayrak, soru önergesinde açıklanması istenen dağıtım şirketlerinin adını veremedi, kaç abonenin mağdur edildiğini açıklamadı, toplamda kesilen ceza miktarını belirtmedi. Ancak "Soruşturmalar neticesinde dağıtım ve tedarik şirketleri tarafından serbest tüketicilere usulsüz biçimde EPDK kararlarıyla yaptırım ve idari para cezaları uygulandı" itirafında bulundu.

En yoğun serbest tüketici sayısının Boğaziçi, Gediz ve Başkent elektrik dağıtım bölgelerinde olduğunu aktaran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bu bölgelerdeki serbest tüketicilerin ülke genelinin yüzde 42'sine ulaştığını açıkladı. Türkiye çapındaki elektrik sayaç kullanan abone sayısı ise 32 milyon 861 bin 860 olarak belirtildi.

Kazım ARSLAN

CHP Denizli Milletvekili

TBMM Yeni Halkla İlişkiler Binası Oda No. 4038 ANKARA

Tel.: 03124205654-55

Faks:03124202133

Cep: 05322173848

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.