Sur ve Cizre'den Kara Haber: 4 Şehit

Sur ve Cizre'den Kara Haber: 4 Şehit

Sur'da ve Cizre'de PKK'lılara yönelik operasyonda 2 asker ve 1 polis şehit oldu. Sur'da yaralanan ve GATA'da tedavi gören asker de kurtarılamayarak şehit düştü.

A+A-

Türkiye'nin yüreğine yine şehit ateşi düştü. Acı haberler peş peşe geldi. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda 2 asker şehit oldu. 1'i ağır olmak üzere 3 asker ise yaralandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde de teröristlerin roketatar attıkları hücre evine düzenlenen operasyonda 9 PKK'lı öldürülürken 1 polis de şehit oldu.

 

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çatışmalarda ağır yaralanan ve Ankara GATA'da tedavi altına alınan Trabzonlu Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı da bugün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

6 MAHALLEDE OPERASYON SÜRÜYOR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş mahallelerinde güvenlik güçlerince başlatılan operasyon sürüyor.

5 GÜVENLİK GÖREVLİSİ HASTANEYE KALDIRILDI

Operasyonda, teröristlerin saldırısı sonucu çıkan çatışmada yaralanan 5 güvenlik görevlisi Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

2 ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Yaralı 2 asker, müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

GATA'DA TEDAVİ GÖREN ASKER DE ŞEHİT DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çatışmalarda ağır yaralanan ve Ankara GATA'da tedavi gören Trabzonlu Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı bugün şehit oldu.

24 yaşındaki şehit jandarma astsubayın geçtiğimiz günlerde girilen çatışmada ağır yaralanarak tedavi için Ankara'ya gönderildiği ve burada hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehit Astsubay'ın bekar olduğu ve ailesinin Trabzon'da yaşadığı belirtildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan açıklama şu şekilde: "05 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş 1'i ağır olmak üzere 3 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu üç terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.