Su mu zehirledi?

Su mu zehirledi?

Denizli'nin Honaz İlçesi'nde Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda kalan 30'u kız 40 öğrenci, dün gece mide bulantısı, baş dönmesi şikayetiyle kaldırıldıkları hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

A+A-

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)

Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu'nun çeşitli bölümlerinde öğrenim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurdunda kalan 30'u kız 40 öğrenci, dün gece mide bulantısı, baş dönmesi gibi şikayetleri üzerine ambulansla Honaz Devlet Hastanesi, Denizli Devlet Hastanesi, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, Özel Ege Hastanesi ve Özel Tekden Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, öğrencilerin kantinde hazır satılan sudan zehirlenmiş olabilecekleri belirtildi. Açıklamada, "Denizli'nin Honaz İlçesi'ndeki Honaz Erkek Yurdu'nda 10, Handan Sultan Kız Yurdu'nda yaklaşık 30 öğrenci mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle çeşitli hastanelere kaldırıldı. Öğrencilerimizin tamamının durumu iyi olup, her hangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Tetkik ve tedavilerin ardından öğrenciler taburcu edilmişlerdir. Doktorlarla yapılan görüşmelerde gıda zehirlenmesine yönelik herhangi bir bulguya rastlanılmadığı ifade edilmiştir. Öğrencilerin şikayetlerine konu olan rahatsızlığın içtikleri memba suyundan kaynaklanmış olabileceği yönündeki beyanları üzerine halk sağlığı ekipleri inceleme yapmak üzere yurda gelerek hazır memba sularından numune almışlardır. Şu an itibariyle hastanelerde ayakta veya yatarak tedavi gören herhangi bir öğrencimiz bulunmamaktadır" denildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.