Şoka Sokan Elektrik Kesintisi İçin Konuştu

Şoka Sokan Elektrik Kesintisi İçin Konuştu

Başbakan Davutoğlu: Terör Dahil Her Türlü İhtimali Araştırıyoruz

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, birçok ili kapsayan elektirik kesintileri ile ilgili, "Enerji Bakanlığı'nda kriz masası kurduk, terör dahil her türlü ihtimali araştırıyoruz. Sorun iletim hatlarından kaynaklı olabilir." dedi.

TANER YILDIZ'DAN ELEKTRİK KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "10.36 itibari ile sistemde çökme oldu sebebini araştırıyoruz. İletim hatlarından kaynaklanıyor olabilir. Manevra dediğimiz bir hadiseden kaynaklanıyor olabilir. Terör dahil her türlü ihtimali araştırıyoruz. Çökmenin nedenleri araştırılıyor. Ankara'da birçok kesime elektrik verilmeye başlandı. Kesintinin farklı sebepleri olabilir. Şuan da bizim için önemli olan şebekeyi ayağa kaldırmak ve elektriği vermek. Kesinti 10.36 itibariyle oldu, o saat arzımızın fazla talebimizin az olduğu bir zamandı. Bu yüzden enerji yetersizliği diye bir şey yok. İletim hatlarından veya başka bir şeyden meydana geldi bu araştırılıyor. Ankara'da kriz merkezimiz var gelişmeleri takip edip her bir saatte açıklama yapacağım. "Siber bir saldırı mı?" bunu söyleyemem." şeklinde konuştu.

SIKINTI EGE BÖLGESİNDE Mİ?

İlk izlenimlere göre sıkıntının Ege Bölgesi kaynaklı olduğu tahmin ediliyor. Çok sayıda ilde elektrik kesintisi yaşanırken Enerji Bakanlığı kaynakları kesintiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Gece elektrik talebi düşüktü. Çok düşük talep vardı gündüz olduğunda talep arttı ve Türkiye genelinde arıza oluştu. İletişim alt yapısındaki dağıtımda arıza sorun olduğu belirtiliyor. Yurt genelinde çalışma yapılıyor. İlk kez bu kadar geniş çaplı sorunla karşı karşıya kalınıyor. Durum tespiti yapılacak. Çalışmaya önce su santrallerinden başlanacak"

HANGİ İLLERDE ELEKTRİKLER KESİK

İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Kocaeli, Samsun, Diyarbakır, Bursa, Bilecik, Hatay, Samsun, Adana, Kocaeli, Çanakkale, Malatya'dan peş peşe kesinti haberleri geliyor.

ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK?

Birkaç saat sürebilir! Yetkililer sıkıntının birkaç saat sürebileceğini belirtiyor. Yaşanan büyük sıkıntının Türkiye Elektrik İletişim AŞ'nin sisteminde yaşanan bir sorundan kaynaklandığı iddia ediliyor. Sistemde genel bir arıza olduğu kaydediliyor. Güneydoğdu'da kesintiler yaşanıyor. Güneydoğu Anadolu'daki kesintinin DEDAŞ'ın ana trafosundaki sistemin çökmesinden kaynaklandığı öğrenildi. Şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Sorunun ne olduğu tam olarak bilinmiyor.

İBB'DEN AÇIKLAMA VAR

Elektrik kesintisinin ardından İBB Beyaz Masa, twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle: Enerji kesintisi nedeniyle Metro hatlarımızda seferler yapılamamaktadır.

ANKARA'DA DA METROLAR DURDU, TRAFİK LAMBALARI ÇALIŞMIYOR

Ankara'da elektrik kesintisi sebebiyle trafik lambaları çalışmıyor. Elektrik kesintileri nedeniyle Ankara’ da da metro seferlerinin yapılamadğı bildirildi KOCAELİ'DE DE ELEKTRİKLER GİTTİ Kocaeli'deki yerel sitelerin haberinde kentte de elektriklerin gittiği belirtildi. Bir sitede yer alan haberde, "Kent genelinde büyük elektrik kesintisi yaşanıyor. Saat 10.30 sularında kentin büyük bir bölümünde elektrikler gitti. Kesinti nedeniyle pekçok fabrikada üretim durmuş durumdu. Kesintinin bir patlama sonrası kaynaklandığı iddia edilirken henüz SEDAŞ'tan bir açıklama yapılmış değil" denildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.