Siyasi partiler, Denizli'de centilmenlik protokolü imzaladı

Siyasi partiler, Denizli'de centilmenlik protokolü imzaladı

Denizli'de AK Parti, CHP ve MHP'nin il başkanları, 1 Kasım seçimleri öncesinde, il genelinde araçlarla sesli tanıtım, müzikli yayın ile reklam kampanyası yapılmaması, Seçim Kanunu'nda belirtilen yasaklara harfiyen uyulup, partilerin flama ve afişlerinin i

A+A-

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Üç partinin, 1 Kasım seçimleriyle ilgili yaptığı protokol metni basına okundu. Yapılan protokol gereği, seçim sürecinde il genelinde araçlar ile sesli tanıtım, müzikli yayın ve reklam kampanyası yapılmayacak. Herhangi bir partinin genel başkanının Denizli'ye gelmesi durumunda iki gün önceden araçlarla sesli tanıtım yapılabilecek. Mahalle mitingi yapacak olan parti de, bir gün önce sesli tanıtım yapabilecek. Seçim sürecinde üç parti de Seçim Kanunu'nda belirlenen yasaklara harfiyen uyacak. İl Başkanlıkları ve Seçim Büroları dışında hiçbir yere partilerin flama ve afişleri asılmayacak. Ayrıca, seçim süreci boyunca il genelinde araç konvoyu yapılmayacak.

 

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, "Birlikte temiz siyaset adına iyi niyet protokolüne imza atan CHP ve MHP il başkanlarına teşekkür ediyorum. Eğer, yapılan protokole aykırı davranan partili olursa, il başkanlıkları anında gerekli uyarıyı yapacak" dedi.

 

'ÇEVRE KİRLİLLİĞİ OLUŞMAMASI İÇİN BU ANLAŞMAYI YAPTIK'

 

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise, birlikte barış içinde seçim yapmak için mutabakata vardıklarına dikkati çekip, "Yaşadığımız coğrafyada görüntü ve çevre kirliliği oluşmaması için bu anlaşmayı yaptık. Diğer siyasi partilerin de yaptığımız anlaşmayı desteklemesini bekliyoruz. Kimseyi rahatsız etmeden, çevreyi kirletmeden seçim süreci yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

 

'TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLSUN'

 

MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, yaptıkları protokolün Türkiye'nin tüm illerine örnek olmasını diledi. Öztürk, "Sadece 1 Kasım seçiminde değil, gelecekteki tüm seçimlerde bu protokolün tekrarlanmasını diliyorum. Halkımız rahatsız edilmek, kirlilik görmek istemiyor" dedi.

 

Üç siyasi partinin il başkanı, basın toplantısının ardından birlikte Gazi Bulvarı'nda yürüyüp, vatandaşları selamladı, ardından Delikliçınar Meydanı'ndaki Denizli horozu heykeli önünde basın mensuplarına poz verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.