SİYAMDER'den Proje "Şehirden Çıktım Köye"

SİYAMDER'den Proje "Şehirden Çıktım Köye"

A+A-

Üniversite öğrencilerinden oluşan Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) Denizli Yerel Kurulu üyesi gönüllü grup, derneğin ulusal programları arasında yer alan "Şehirden Çıktım Köye" projesi kapsamında Denizli Pamukkale İlçesinin Akdere Köyünde yer alan Hüseyin Ali Bayram Okulunda yaptığı çalışmayla daha önceden tespit edilen eksikleri giderdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında okulda toplanan grup üyeleri, okulu boyadı, küçük öğrenciler için renklendirme yaptı, kütüphanesi olmayan okula kütüphane kazandırdı. Ayrıca okulda eğitimgören çocuklarla oyunlar oynayan SİYAMDER gönüllüleri, okul idarecileri ve köylülerle de bir süre sohbet etti.

Projede yer alan gönüllüler, merkezden uzak ve hizmet alımında zorlanan köy okullarının onarılarak eksikliklerinin giderilmesini konu alan bir program kapsamında çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Derneğin yerel kurulları tarafından düzenli aralıklarla bu çalışmaların yapıldığını kaydeden Siyamder gönüllüleri, "Gençlerin kendi şehirlerindeki köy okullarının eksikliklerini gidererek sosyal sorumluluk bilinci kazanmasını hedefliyoruz. bugün 39 gönüllü çalışmalarda yer aldı. Sabahın erken saatlerinde bir araya geldik ve gün boyu okulun daha önceden tespit edilen eksiklerini sistemli bir şekilde gidermeye çalıştık. Çocuklarla eğlenceli bir şekilde vakit geçirip, okulun temel ihtiyaçlarını karşıladık. Bugün burada yapılan proje sadece bir sosyal sorumluluk projesi değil geleceğimize yapılan bir yatırımdır. Bu bağlamda çocukların okula olan sevgisini arttırmak ve onlara vizyon katmak için buradayız. Köy okullarında sadece daha kaliteli fiziksel şartlar değil gülen yüzler de bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.