Sis Hevesleri Yarıda Bıraktı

Sis Hevesleri Yarıda Bıraktı

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan ‘Beyaz Cennet’ Pamukkale’de ilk balon turları, Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın da katıldığı törenle bugün başladı. Hava muhalefeti nedeniyle kısa süren ilk tur renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Pamukkale’de daha önce başlatılan bazı nedenlerden dolayı  durdurulan Balon Turları bugün yeniden  başladı. Balonlar sabah erken saatlerde basın mensupları ve protokol için havalanacaktı fakat yoğun sisten dolayı balon uçuşu yarım kaldı. İlk kez balon uçuşu gerçekleştirecek olan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ve diğer protokol mensupları olumsuz hava sürpriziyle karşılaştı.  Vali Ahmet Altıparmak, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Denizli İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve diğer protokol  Pamukkele’yi kuş bakışı görebilmek için Balona bindi.  Balon, biraz havalandıktan sonra sisten dolayı inmekte sorun oluşturacağını için balon kaptanı tarafından uçuşu iptal edildi.

Pamukkale Travertenler Mevkiinde düzenlenen etkinliğe; Vali Dr. Ahmet Altıparmak, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Laodikia Anadolu Balonculuk Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Öksüz ile Daire Müdürleri katıldı.

Tanıtımın yapılacağı ilk turlar için Laodikia Anadolu Balonculuk tarafından 14 ve 16 kişilik iki balon, bugün sabahın ilk ışıklarıyla kalkışın yapılacağı bölgeye getirilerek, uzman teknik ekip tarafından uçuşa hazırlandı. Daha sonra Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve diğer protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek ilk uçuş için protokol üyeleri ve basın mensupları balonlara bindi. Hava muhalefeti dolayısıyla serbest uçuşun gerçekleştirilemediği ilk turda, bağlı uçuş ile ilk tur gerçekleşmiş oldu.

Gerçekleştirilen ilk uçuş sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, balon turlarının Denizli turizmine çok büyük katkı sağlayacağına inandığını söyleyerek; “Pamukkale ve balon ikisini bir arada düşünmek muhteşem bir şey. Pamukkale dünyada hakikaten eşsiz güzelliklerden biri. Sadece Denizli’nin değil Türkiye’nin bir değeri. Bunun yanına balon uçuşlarının da eklenmesinin hakikaten muhteşem bir görsellik vereceğini düşünüyorum. Turizmimize de önemli katkı sağlayacak. Aynı zamanda da balon teknolojisi ile gençlerimizi Denizli’mizde tanıştırmış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Balon turlarının gerçekleşmesinde Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) önemli bir katkısının olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak; “Ajansımızın 450 bin TL katkısı oldu. Buradan GEKA Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

GEKA 2015 Yılı Alternatif Turizm Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Anadolu Balon-Uçmayan Kalmasın” projesi gerçekleştirildi. Proje ile Denizli'de spor ve macera turizminin balon turizmi ile geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması sağlanırken, aynı zamanda yöredeki Pamukkale, Hierapolis, Karahayıt ve Laodikya gibi tarihi ve kültürel ögelerin spor ve macera turizmine entegrasyonunun sağlanması hedefleniyor. Proje kapsamında 3 adet seyahat balonu, balonları taşımak için 2 adet arazi aracı satın alındığı öğrenildi.

6 şirketin toplamda 20 balonla hizmet vereceği turların; sabah 07.00-11.00 ve öğleden sonra 14.00-16.00 saatlerinde, 45 dakikalık uçuşlar halinde, haftanın 7 günü hava şartlarının müsait olduğu sürece gerçekleşeceği öğrenildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.