Sırrı Sakık'tan Türkiye'ye açık tehdit!

Sırrı Sakık'tan Türkiye'ye açık tehdit!

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'de getirilişinin 17'nci yıldönümünde konuşan Ağrı Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık, açık açık Türkiye'yi tehdit etti.

A+A-

PKK terör örgütü lideri Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'de getirilişinin 17'nci yıldönümü nedeniyle DBP ve HDP Ağrı il örgütü, Meydan Caddesi üzerinde bir araya geldi.

HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk'ün de katıldığı basın açıklamasında konuşan Belediyesi Başkanı Sırrı Sakık, ölümlerin tek çözümünün sulh, diyalog ve müzakerede olduğunu söyledi. Sakık, şöyle devam etti:

'BU BİR DURUM TESPİTİDİR'

"Bizim üzerimizden siyaset yapmayın. Bu topraklarda ölümü değil, yaşamı tanrılaştırın. Yaptığınız toplantılarda 'sigarayı bırakın insan yaşamı uzasın' istiyorsunuz ama bir taraftada bu topraklarda 18, 20 ve 25 yaşlarındaki insanlar toprağa gömülüyor. Bu büyük bir tezattır. İnsan yaşamına değer veriyorsanız, bu topraklarda ölümü durdurun.

"BAHAR MEVSİMİNDE BU TOPRAKALRI BÜYÜK TEHLİKELER BEKLİYOR"

Bu kadar büyük güvenlik güçlerinin oluşturulmasına gerek yok. Bizim bu sokaklarda oluşumuzun nedeni, sizin bu yaptığınız ölümlere karşı barikat oluşturmaktır. Nedir bunlar? Bu kadar asker ve polis barikatları ile güvenlik oluşturuyorsunuz. Bahar mevsiminde büyük tehlikelerin bu toprakları beklediğini görüyoruz. Bu bir durum tespitidir. Nasıl ki 2013 yılında silahların gömülmesi için müzakereler sürdürüldü ise tekrar Dolmabahçe'de yıkılan o masanın hayat bulması gerekir. Çünkü 30 yıldır bu çatışma, ölüm ve kan sorunları çözmedi. Tek çözüm sulh, diyalog ve müzakeredir. Ülkemizi bekleyen daha çok büyük tehlikeler vardır. Orta Doğu'da görüldüğü gibi, insanlar nasıl da öldürülüyor, göçe zorlanıyor. İşte bu senaryoyu da, Türkiye'de uygulamaya çalışıyorlar. Türkiye ilk önce kendi Kürdüyle barışmalıdır. Bütün acılar, bizimdir. Hayata böyle bakmalıyız. Barışın egemen olacağını, herkesin de el ele tutuşacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.