Şırnak ve Diyarbakır'da 3 asker şehit oldu

Şırnak ve Diyarbakır'da 3 asker şehit oldu

Operasyonların devam ettiği Şırnak ve Diyarbakır'dan yine şehit haberi geldi. Genelkurmay Başkanlığı, İdil'de 1, Sur'da ise 2 askerin şehit olduğunu, 1 askerin ise yaralandığını açıkladı.

A+A-

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Şırnak'ın İdil ilçesinde devam eden operasyonlarda, PKK'lılarca yapılan silahlı saldırı sonucu 1 asker ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan asker, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

 

Diyarbakır Sur'da da PKK'lıların silahlı saldırısı sonucu 2'si ağır 3 asker yaralandı. Askerlerden durumu ağır olan 2'si kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak şehit düştü.

 

Yaralı askerin tedavisi ise sürüyor.

 

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:

 

"21 Şubat 2016 Pazar günü Şırnak ili İdil ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 11.46’da şehit olmuştur.

 

Ayrıca 21 Şubat 2016 Pazar günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu ikisi ağır olmak üzere üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, durumu ağır olan silah arkadaşlarımız kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 12.55’te şehit olmuşlardır. Yaralı silah arkadaşımızın tedavisine devam edilmektedir.

 

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.