Şırnak'tan acı haber: 2 şehit 4 yaralı

Şırnak'tan acı haber: 2 şehit 4 yaralı

Akşam saatlerinde Şırnak'tan çok üzücü bir son dakika haberi geldi. Şırnak'taki operasyonda el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucu 2 askerşehit düştü, 4 güvenlik görevlisi yaralandı.

A+A-

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" sürüyor. 

Bahçelievler Mahallesi'nde teröristler tarafından bir eve yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 6 güvenlik görevlisi yaralandı. 

Yaralılar, zırhlı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan bir astsubay ile bir uzman çavuş müdahaleye rağmen şehit düştü. 4 güvenlik görevlisinin tedavisi sürüyor.

GENELKURMAY: TUZAKLANAN PATLAYICI PATLATILDI

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta 2 askerin şehit olduğu, 4 askerinde yaralandığı saldırının, PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcı patlatması sonucu meydana geldiğini açıkladı. 

Açıklamada, "19 Nisan 2016 Salı günü Şırnak il merkezinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması neticesinde, iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ve iki kahraman emniyet mensubumuz yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimizeAllah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleriile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.