Şirinköy yeniden doğuyor

Şirinköy yeniden doğuyor

Şirinköy Mahallesi, Merkezefendi Belediyesi’nce yapılan çalışmalarla yeniden doğuyor.

A+A-

Merkezefendi Belediyesi’nin Şirinköy Mahallesi’nde gerçekleştirdiği üst yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Şirinköy artık adına yakışır bir hizmet alıyor. Merkezefendi Belediyesi Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da çalışmaları yerinde inceliyor. Başkan Subaşıoğlu, “Şirin hale gelen mahallemizde Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizle yaptığımız çalışmada artık sona doğru geliyoruz” derken Şirinköy Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Ataş, “Şirinköy tarihinde ilk defa böyle bir hizmet alıyor” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda mahalle sakinleri de çalışmalardan çok memnun.

 

Merkezefendi Belediyesi’nin ilçede yaptığı çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu anlamda belediye tarafından mahallelerde asfalt çalışmaları, parke taşı döşeme gibi üst yapı çalışmaları sürüyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da çalışmaları yerinde inceliyor. Şirinköy Mahallesi’nde de üst yapı çalışmaları devam ederken mahalle güzel bir görüntüye sahip oluyor. Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Ataş ile birlikte mahalleyi gezerek çalışmaları inceleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

 

“UZUN YILLAR HİZMET ALAMAYAN ŞİRİNKÖY…”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Şirinköy Mahallesi’nde 30 bin metrekare parke taşı yol yapıldığı açıkladı. Bu anlamda Şirinköy Mahallesi’nin en büyük sorununu ortadan kaldırdıklarını ifade eden Başkan Subaşıoğlu, Merkezefendi Belediyesi olarak ilçedeki her noktaya dokunacaklarını söyledi. Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi ilçemizin en üst noktasında bulunan ve çok güzel mahallelerimizden birisi olan Şirinköy’deyiz. Şirin hale gelen mahallemizde Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizle yaptığımız çalışmada artık sona doğru geliyoruz. Şirinköy Mahallemize 30 bin metre kare parke taşı yol yaptık. Şirinköy mahallemiz uzun yıllardır hizmet alma noktasında geride durmuştu. Özellikle Tabiat Varlıkları Kurulu’nun kararları koruma altına alınması noktasında… Bizler Merkezefendi Belediyesi olarak Tabiat Varlıkları Kurulu’ndan aldığımız izinle uzun yıllarda geride kalmış, koruma altında olduğu için ihmal edilmiş Şirinköy mahallemizin tüm yolları buranın yapısına ve dokusuna uygun şekilde taş olarak kaplandı” dedi.

 

“SORUN TAMAMEN ORTADAN KALKTI”

Mahallede yapılan çalışmalarla ilgili yolların çamur olma ve kötü ulaşım sağlanmasının çözüme kavuşturulduğunu “Şirinköyümüzün en önemli sorununu tamamıyla ortadan kaldırmış bulunuyoruz” sözleriyle anlatan Başkan Subaşıoğlu, “Tüm yapılan çalışmalarımızın Şirinköy halkına hayırlı olmasını diliyorum. Nerede bir insan yaşıyor, bizler için sayısı az ya da çok hiç önemli değil. Orada mutlaka Merkezefendi Belediyesi’nin hizmeti olması gerekiyor. Mutlaka bizim dokunmamız gerekiyor” dedi.

 

“ŞİRİNKÖY MAHALLEMİZİN ÖNÜ AÇIK”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Şirinköy Mahallesi’nin 18. Madde konusuyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Başkan Subaşıoğlu, “Şirinköy mahallemizin 18. Maddeyle ilgili çalışmaları da devam ediyor. Tabiat Varlıkları Kurulu’ndan bu konuyla ilgili adımların takipçisiyiz. Eğer o adımlarda tamamlanırsa Şirinköy en güzel mahallelerimizden birisi olacak. Burada eskiden beri olan taş binalarımız var. Taş binalarında önümüzdeki vadede turistik olması mümkün. Biraz hayal etmek gerekiyor. Bizim hayallerimiz var. Şirinköy mahallemiz Türkiye’de parmakla gösterilebilecek tarihi bir yer haline gelebilir. Adım adım ilerliyoruz. Şirinköy mahallemizin önü açık. Mahalle sakinlerimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

MUHTAR ATAŞ, “ŞİRİNKÖY TARİHİNDE BİR İLK YAŞANIYOR, HEYECANLIYIZ”

Şirinköy Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Ataş, “Geçmiş dönemlerde Şirinköy Mahallesi olarak hizmet alamadık. 18. Madde ve sit alanı nedenleri de bunun içinde yer alıyor. Ama şuanda mahallemizde Merkezefendi Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’nun girişimleriyle müthiş bir çalışma içindeler. Şirinköylü olarak şahsen gurur duyuyorum. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum.  Bu kadar hızlı bir çalışma beklemiyordum. Çok heyecanlı olduğumu söyleyebilirim. Harika bir çalışma var. Şirinköy şuanda layık olduğu yerdedir. Şirinköy tarihinde ilk defa böyle bir hizmet alıyor. Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na ve çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başkanımızın arkasındayız” ifadelerine yer verdi.

 

MAHALLE SAKİNLERİ ÇOK MEMNUN

Mahalle sakinlerinden Mustafa Ali Bağcı da Şirinköy Mahallesi’nin yıllarca çamur içinde olduğunu ancak şimdilerde yapılan çalışmalarla farklı bir görünüme kavuştuklarını belirtti. Bağcı, “Şirinköy Mahallesi’nin son yıllarda aldığı en büyük hizmetleri görüyoruz. Biz çok memnunuz. Mahallemizin sokaklarında geziyoruz. Merkezefendi Belediyesi’nin de yaptığı çalışmaları görüyoruz. Yıllardır çamurun içindeydik. Burada gezen ve yaşayan bilir. Merkezefendi Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.