Şiirlerle,''Çanakkale Geçilmez'' Denildi

Şiirlerle,''Çanakkale Geçilmez'' Denildi

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi ile Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR)’nin birlikte hazırladığı; Çanakkale Zaferi, Şehitleri Anma Günü programı 16 Mart Perşembe akşamı gerçekleştirildi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çatalçeşme Salonunda yapılan “3. Şiirlerle ve Türkülerle

Çanakkale” programı saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.

Açılış Konuşmasını yapan YAZ-AR- BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu: “Aziz şehitlerimizi ve Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetli olmuş gazilerimizi yâd etmek, hatıralarını yaşatmak ve asıl önemlisi ‘Çanakkale Ruhu’nu bugünlere taşımak hepimizin öncelikleri arasında olmalıdır. Eğitimde, sosyal hayatımızda, kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizde bu ruhu yansıtmamız gerekir. Özellikle gençlerimizin bu ruhu tanıması sağlanmalıdır. Çünkü bu ruh; varoluş mücadelesini kazandıran, İstiklal Harbi'ni kazandıran, bizi biz yapan ruhtur. Ve daha ötesi Türk milletini ileriye taşıyacak olan ruhtur. Bu iddianın gerekçesini Çanakkale Muharebelerini farklı bir açıdan incelediğimizde görebiliriz: Türk istiklalini sağlayacak, İstiklal Harbi'nin komuta kademesinin yetiştiği cephe Çanakkale Muharebeleri cephesidir. Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbi sırasındaki birçok komutan, birçok kahraman Çanakkale Cephesi'nde beraber olmuşlardır.”dedi.Başkan Uslu, 18 Mart’ın, YAZ-AR- BİR’in kuruluş yıldönümü olduğunu da ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti: “Egeli Araştırmacılar ve Yazarlar Birliği kısa adıyla YAZ-AR- BİR Çanakkale ruhunun bir yansıması olarak kurulmuştur. Kuruluş tarihimiz 18 Mart 2002’dir. Yani Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü, Kurucu üyesi ve Genel Başkanı olmaktan gurur duyduğum YAZ-AR-BİR’in doğum günüdür. Üyeleri de bu bilinç ve sorumluluktadır. Çanakkale zaferini unutmak, aziz şehitlerimize, bedenlerinde ve ruhlarında taşıdıkları “Çanakkalelerin” bıraktığı derin izlerle yaşamak zorunda kalan, gazilerimize yapılabilecek büyük bir vefasızlık olurdu.Zaferler ancak sahip çıkıldıkça anlam kazanır. O nedenle bugünkü programın önemi bizim için çok büyüktü.

Bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emekleri ve destekleri olan: Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı sayın Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı sayın Mustafa Gökoğlan, Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı sayın Hüdaverdi Otaklı, Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı, sayın gazi Hamdi Helvacılar bey ve yönetim kurulu üyelerine, teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum.

YAZ-AR- BİR yönetim kuruluna, üyelerine, sahne alan ozanlarımıza, sanatçılarımıza -şairlerimize ve bizi yalnız bırakmayan siz gönül dostlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.”

Abdülkadir Uslu, Muharip Gaziler Denizli Şube başkanı, Gazi Hamdi Helvacılar’ın geçirdiği ani ameliyattan dolayı etkinliğe katılamadığını belirterek: “Ancak gönlü bizimle, tüm sanatçı dostlarımıza, şairlerimize, gazilerimize ve siz misafirlerimize kucak dolusu selamları var, saygılarını sunuyorlar.”dedi.

Uslu sözlerini şöyle tamamladı: “ ’Ya zafer, ya da ölüm!’deyip kahramanlık destanlarını yazanlar: Ölmekten korkmadılar, gazi olmaktan kaçmadılar… Onlar, onurla savaşıp, gururla Hak’ka yürüdüler. Bu vatanı bize emanet ettiler! Onları: Çanakkale’de şehit düşenleri! Çanakkale’de gazi olanları! Çanakkale ruhunu hissedenleri! Çanakkale ruhuyla yaşayanları! Vatanını, Milletini,Bayrağını karşılıksız sevenleri! Rahmetle! Hasretle! Minnetle! Saygıyla ve Muhabbetle selamlıyorum! Ne Mutlu Türküm Diyene!”

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi adına konuşan başkan yardımcısı Turgut Bozkurt, 3 yıldır düzenlenen etkinliğin gerçekleşmesinde büyük gayretleri olan YAZ-AR- BİR dernek başkanı Abdülkadir Uslu’ya, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi

Otaklı’ya, şairlere, sanatçılara teşekkür etti.

Sözü şairler, sanatçılar söyleyecek, ben sözümü fazla uzatmak istemiyorum diyen Bozkurt, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yarışmasında ödül alan bir öğrencinin mektubunu okuyacağım.”dedi. Duygu dolu mektubun okunması esnasında salonda duygulu anlar yaşandı.Betül Yatağan’ın sunduğu programda, sazlarıyla ve sesleriyle: Ozan Nihat, Mehmet Dağal, Hasan Arzuman, Sultan Turun, Veli Çakır ve Armağan Oymak yer aldı.

Şiirleriyle yer alan şairler ise şu isimlerden oluştu:

Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Veli Aykar, Mehmet Aslan, Reyhan Pervanlar Karaalp,Baki Evkaralı, Ezgar Ergün, Melahat Kuzu, Muhammet Kahraman, Bülent Açıkgöz, Kadir Yatağan,İsmail Gökçe, Ali Tuluk, Abdullah Aksoy Program sonunda, YAZ-AR- BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu,Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı’ya ve Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkan Yardımcısı Turgut Bozkurt’a günün anısına birer şilt takdim etti.

Programda görev alan şair ve sanatçılara katılım ve teşekkür belgelerini, Hüdaverdi Otaklı Abdülkadir Uslu, Turgut Bozkurt ve Kale Belediye Başkanlarından İsmail Yarımca verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.