Servergazi Türkiye'nin En Başarılı 10 Okulundan Biri

Servergazi Türkiye'nin En Başarılı 10 Okulundan Biri

ÖSYM, ortaöğretim kurumlarına göre 2014 sınav sonuçlarını değerlendiren istatistik kitabında Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi, dört dalda birden Türkiye’nin en başarılı 10 okulu arasına girdi.

A+A-

ÖSYM, ortaöğretim kurumlarına göre 2014 sınav sonuçlarını değerlendiren istatistik kitabında Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi, dört dalda birden Türkiye’nin en başarılı 10 okulu arasına girdi. Her yıl mart ayında ÖSYM, bir önceki yılın YGS ve LYS ortalamalarına göre okulların sıralamasını yayınlıyor. Bütün okullardan üniversite sınavına giren öğrencilerin aldığı puanları, okul puan ortalamalarını, okul türlerinin kendi aralarında veya grupların genel sıralamadaki durumlarını inceleyen istatistik kitabında, hangi okulun sınavlı veya sınavsız kaç öğrenciyi üniversiteye gönderdiği de yer alıyor. Bu sonuçlara göre Özel Servergazi Fen Lisesi, dört dalda Türkiye’nin en başarılı 10 okulu arasına girdi. Ayrıca YGS Fen Bilimleri ve LYS MF puan türlerinde Türkiye dokuzuncusu, LYS Kimya ve Fizik puan türünde Türkiye dördüncüsü oldu.


Özel Servergazi Fen Lisesi Müdürü Bünyamin Gümüş, bu başarıyla Türkiye'de sayısı 10 bin 955 olan her türlü özel, devlet, Anadolu, fen ve meslek liseleri arasında MF ve LYSpuan türlerinde, LYS Kimya ve Fizik alanlarındaki başarılarla Denizli’nin haklı gururu olduklarını söyledi. Müdür Gümüş, "Denizli'nin adını duyurmak ve başarısını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Servergazi Eğitim Kurumları, artan bir ivmeyle başarı çıtasını yükseltmekte. Biz başarıya değil, süreçteki devamlılığa ve verimliliğe odaklanıyoruz." dedi.


Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın da başarının devamlılık istediğini belirterek, okullarının 2011 ÖSYM verilerine göre LYS Geometri, Fizik, Matematik ve MF puan türlerinde Türkiye birincisi olduğunu hatırlattı. Yalçın, "Denizli Özel ServergaziFen Lisesi öğrencileri, 2012 YGS Türkçe ve LYS Biyoloji'de birinci, LYS MF puan türünde 457.951 puanla dördüncü, LYS'de Matematik'te 50 sorudan 44,16'sına doğru cevap vererek altıncı, YGS-3, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde altıncı, YGS-1 ve YGS-2 puan türlerinde sekizinci, LYS Fizik ve YGS-4 puan türlerinde dokuzuncu olmuştu. Bu sonuçlarla Servergazi, başarısının tesadüfi olmadığını ispatladı ve başarıda sürekliliğin önemini gösterdi." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.