Serinhisar Halk Eğitim Merkezi Avrupa Yolcusu

Serinhisar Halk Eğitim Merkezi Avrupa Yolcusu

Denizli'nin Serinhisar İlçesi Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü AB projeleri kapsamında Almanya’ya eğitim ziyaretine gidiyor

A+A-

Serinhisar Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü AB projeleri kapsamında Almanya’ya eğitim ziyaretine gidiyor.2014 yılı teklif çağrısı döneminde  Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘İşsiz Kadınların Meslek Edindirilmesi’ adlı proje kapsamında 20 katılımcı ile 02 Mart-14 Mart 2015 tarihleri arasında Almanya’ya eğitim ziyaretinde bulunulacak. Proje ile işsiz kadınların bir meslek eğitimi alarak hayatlarını idame ettirmelerinin ve aile bütçesine katkıda bulunmanın önemi  vurgulandı. Bu durumun öneminin fark edilmesi amacıyla böyle bir projenin tasarlandığı belirtildi. Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen projede Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Serinhisar Kaymakamlığı, Serinhisar Esnaf Odası, Serinhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  Acıpayam ve Tavas Halk Eğitimi Merkezi gibi kurumlar yerel ortak olarak yer alıyor. Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmekte.

 

Bu kapsamda tüm ortaklardan temsilcilerin katıldığı 20 kişilik grupla eğitim çalışmaları düzenlendi. Katılımcılara yurt dışına gitmeden önce yapılan toplantıda proje içeriği sunuldu ve bilgilendirilmede bulunuldu. Bu tür projeler sayesinde katılımcıların  hem Avrupa kültürünü tanıma fırsatı bulacağı hem de görevli oldukları alanlarda gerçekleştirilen farklı  uygulamaları yerinde inceleme fırsatı bulacakları belirtildi. 02 Mart’ta hareket edecek olan proje ekibinin 2 hafta süresince çalışmalarını sürdüreceği aktarıldı. Proje kapsamında ilgili kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirerek eğitimin tamamlanacağı ve 14 Mart 2015 tarihinde de sona ereceği, belirtilerek  proje grubunun Serinhisar‘a döneceği bilgisi verildi.

 

    Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet SELÇUK, işsizliğin her birey için önemli bir sorun olduğunu belirterek ;'' Kurumumuz sorumluluk alanındaki tüm bireylerin iş sahibi olmasını hedeflemektedir. Bu hedef içinde var olan işsizlerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için mutlaka bir işte çalışmaları gerektiğinin farkındadır. Bu farkındalığı tüm işveren, öğretmen, eğitimci ve vatandaşlarımıza yaymak isteyen kurumumuz Avrupa Birliği projesi sayesinde işsizlere özellikle de işsiz kadınlara çalışabilecekleri iş sahasında mesleki eğitim sağlayarak iş sahibi yapma çabası içindedir. Bize düşen görev  işsiz kadınların mutluluğu için sorunları ortadan kaldırmak ve yaşamlarını kolaylaştırmaktır. Sosyal yaşamdaki huzur ve mutluluk buna bağlıdır. Avrupa Birliği'ne girme sürecinde olan ülkemizde, işsiz kadınların meslek edinmelerine yönelik çalışmalar halk eğitim merkezleri tarafından yapılacak ve toplumsal huzur için önemli adımlar atılmış olacaktır. Bu projeyle toplumun bir parçası olan kadınlarımızın meslek sahibi olabilmesi için yapılabilecek çalışmaları yerinde gözlemleyeceğiz. Yaygınlaştırma çalışmaları çerçevesinde  işsiz kadınların mesleki eğitimi konusuna, özellikle yer verilecek ve konunun önemi her platformda dile getirilecektir. Bu çalışmamız ile işsiz kadınların hayata tutunmaları sağlanacak hem de kadınların işsiz kalmamaları için çalışmaların yapılmasına öncülük yapılacaktır.'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.