Şen:Defalarca Uyardık Ama...

Şen:Defalarca Uyardık Ama...

Kaçak günü birlik evler güvenlik tehdidi oluşturmaya devam ediyor

A+A-

Denturod BAŞKANI Gazi Murat Şen günü birlik kiralanan evlerle ilgili DERNEK olarak defalarca dile getirdiğimiz üzere bu tür yerler terör örgütleri ve kanun dışı kişilerin kullanımına son derece müsait. 18 yaş altı gençlerin kanun gereği otellerde tek başına konaklaması mümkün olmadığından dolayı bu tür yerlere yöneldiğini de gözlemlemekteyiz. Hem devletin hem de sektörün maddi ve manevi büyük zararına yol açan günlük evler sorununun çözüme kavuşturulması yönünde girişimlerde bulunmaya da devam ediyoruz.

En son geçen Kasım ayında günlük kiralık ev kiralayanların kimlik bildirimi yapması zorunlu hale getirilmiş olmasına rağmen ruhsatlı olmadıklarından ve konut özelliği taşıdıklarından dolayı denetim neredeyse imkansız, bu yerleri denetlemeye giden görevliler karşıların da muhatap bulamıyor. Kanuna aykırı hareket etmeleri halinde ruhsat iptali ile ilgili maddenin işletilebilmesi mümkün değil, çünkü zaten ruhsatları yok. . Son yıllarda sayısı hızla kayıt dışı günlük kiralık evler, sektörümüz açısından bir çok riski beraberinde getirdiği gibi önemli miktarda vergi kaybına da neden oluyor."

Farklı mahallelerden bu tip yerleri konut adı altında kiralayan kişiler ev sahibinin de haberi olmadan bir cep telefonu irtibat numarası ile bu yerleri günü birlik, saatlik kiralayarak aynı binada oturanlarında huzurunu kaçırabilmektedir. Hatta geniş daireler kiralayıp buraları ikiye üçe bölerek farklı farklı kişilere kiralayabilmektedir.

Yerel yönetimler,maliye ve emniyetin ortaklaşa çalışarak bu tür yerlerin kanuna aykırı çalışmaları önlenmelidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.