Şehit Fırat Çakıroğlu Davasında Karar

Şehit Fırat Çakıroğlu Davasında Karar

Denizli'de milliyetçi bir grup avukat ve vatandaş tarafından Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun İzmir'de Ege Üniversitesi'ndeki saldırıda 20.02.2015 tarihinde şehit edilmesiyle ilgili karar açıklandı

A+A-

Denizli'de milliyetçi bir grup avukat ve vatandaş tarafından Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun İzmir'de Ege Üniversitesi'ndeki saldırıda 20.02.2015 tarihinde şehit edilmesi olayı ile ilgili olarak başta PKK, BDP-HDP ile 59-60-61-62.AKP Hükümetleri ve yine İzmir Valiliği, Emniyet Müdürlüğü görevlileri ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü hakkında 02.03.2015 tarihli dilekçe ile yapılan şikayet neticesinde açılan soruşturma dosyalarında; AKP Hükümetlerinin ardından İzmir Valiliği hakkında da TAKİPSİZLİK kararı verilmiştir.

Diğer şüpheliler hakkında ki soruşturmalar ise halen devam etmektedir. Suç duyurusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı işlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından açılan 201//106437 Sor. 03.09.2015 Tar. sayılı ve 2015/110190 Sor. 21.08.2015 Tar. sayılı kararlarında AKP 59.60.61.62 Hükümetleri için 2 ayrı soruşturma dosyasında “Kovuşturmaya yer olmadığına” karar verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararlarında, suç duyurusuna konu olan terör örgütleri hakkında daha önce soruşturmalar yürütüldüğü ve mükerrer soruşturmalar açılmasının yasal olarak mümkün olmadığı ve ayrıca öldürme suçu ile şikayet edilenlere isnat edilen çözüm sürecini devam ettirme eylemi arasında illiyet bağı bulunmadığı hususu gerekçe olarak gösterilmiştir.

Takipsizlik kararlarına yaptığımız itirazlar ise Ankara 7.Sulh Ceza Hakimliği 2015/3854 D.İŞ. 02.12.2015 Tar. ve Ankara 3.Sulh Ceza Hakimliği 2015/3785 D.İŞ. 26.11.2015 Tar. sayılı kararlar ile red edilmiştir. Şüphelilerden İzmir Valiliği hakkında yapılan şikayet ile ilgili olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/31 Sor.Nu. 03.02.2016 Tarihli Kararında ise İzmir Valiliği nezdinde Mustafa TOPRAK hakkında atfedilen iddianın soyut ve genel nitelikte bulunduğundan bahisle şikayetin işleme konulmamasına karar verilmiştir. Şikayet dilekçemizde olayın şüphelisi olan failler Terör örgütü PKK ve siyasal uzantıları BDP/HDP ile kusur ve ihmalleri sebebiyle İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü hakkında açılan soruşturmalar ise halen devam etmektedir. Amacımız Asıl Faillerin Yargılanması::: Diğer taraftan İzmir 2.Ağır Ceza Mahkemesi 2015/264 E. sayılı dosya ile derdest Kamu Davasında Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU' nun şehadeti ile sonuçlanan olay yargılama konusu edilmiştir.

Pek çok gönüllü ve kıymetli meslektaşımız ile vatandaşımız bu davayı bilindiği üzere yoğun ilgiyle takip etmektedir. Lakin iş bu kamu davası maalesef karşıt görüşlü iki grubun kavgası neticesi meydana gelen yaralama ve ölüm olayı şeklinde iddianame tanzimi suretiyle açılmış olup en azından şu an itbariyle istenilen amaca ulaşmaya elverişli değildir. Amacımız Siyeset Değil, Memleketin Selameti Özellikle 6 Haziran seçimleri sonrası HDP nin oylarını arttırması neticesinde PKK nın bölgedeki faaliyetlerini arttırması sonrasında Hükümet Çözüm süreci politikasını sona erdirerek terör örgütüne yönelik operasyonlar başlamış, bizzat hükümet kanadında süreçte yapılan hataların kabul edilmiştir.

Aslında bu husus dahi 02.03.2015 tarihli şikayet dilekçemizdeki hususların ikrarı(kabulü) niteliğindedir.(Lütfen okuyunuz) Esasen sorumluluğu bulunan herkesin yargılanıp hakkın yerini bulması adaletin ve vicdanın gereğidir. Ancak bu mümkün olamasa da şuanda tek tesellimiz yapılan yanlıştan en azından şimdilik dönülmüş olmasıdır. Zira hiçbir eleştirimizde ve dolayısı ile şikayetimizde gayemiz asla siyaset olmamış, tek derdimiz vatanımızın ve milletimizin selamet ve huzurunun tesis edilmesi olmuştur.

Bu meyanda geldiğimiz noktada iktidar kendisini yargılamayacak veya yargılatmayacak olsa da PKK ve siyasi uzantısı konumunda olan BDP/HDP nin dokunulmazlık zırhlarının kaldırılarak yargılanma ihtimalleri tarafımızca artık kuvvetle muhtemel görülmektedir. Neticeten baştan beri asıl faillerin yargılanması noktasında ısrarla takip ettiğimiz şikayet sürecinde çalışmamız sürecek, gelişmeler ve sonuçları hakkında sizlere bilgi verilmeye devam edilecektir.

Av. Uğur Şimşek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.