Seçim Yasaklarının Takipçisiyiz!

Seçim Yasaklarının Takipçisiyiz!

MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, 1 Kasım seçimlerinde yasaklara uymayı taahhüt ettiklerini belirterek, iktidar partisinin her türlü yasak ihlalinin de takipçisi olacaklarını açıkladı.

A+A-

MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

1 KASIM 26. Dönem Milletvekilliği seçimleri ile ilgili partimizin çalışma programını hazırlarken seçim koordinasyon kurulumuzla beraber aldığımız kararda devletimizin seçim kanununda belirlediği çerçevede partimin ve adaylarımızın çalışmasını ve bu konuda seçim yasaklarına uyacağımızı kamuoyuna şimdiden taahhüt ederiz.

Bu konuda açıklama yapma ihtiyacını 7 HAZİRAN Seçim döneminde yaşanan bir takım olumsuz hadiselerden dolayı hissettim. Seçim döneminde özellikle A.K.P’nin  yöneticileri veya adayları mevcut seçim yasaklarını bilmelerine rağmen gerek iktidarın ellerinde olmasının verdiği cüretkarlık ,gerekse bu konuda yasakların uygulanmasını sağlayacak olan en yüksek amirden tutun en küçük memuruna kadar oluşturduğu baskı-korku veya yandaşlıkla yasakları bile bile çiğnemişlerdir.

Aşağıda genel olarak çiğnedikleri yasakları hatırlatmak maksadı ile maddeleriyle beraber izahını yapalım.

Madde 49: Propaganda oy verme günüden önceki günün saat 18.00’da sona erer.               (Sn. Bakanın gece saat 23’lere kadar Tavas ve Acıpayam bölgesinde propaganda yapmaya devam ettiği, bu konuyu mülki amirlere bilgilendirmemize rağmen hiçbir işlemin yapılmadığı)

Madde 50:Mabedlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde açık alanda propaganda yasaktır.(Sn. merkez ilçe belediye başkanlarından birisi Servergazi tarafındaki bir camimizde lokma adı altında parti flamalarıyla çalışma yapması bu yasağın çiğnendiğine bir örnektir.)

Madde58: Her türlü matbuat üzerinde Türk Bayrağı, dini ibareler bulundurulması yasaktır. (Sn. Başbakanın ve Sn. Bakanın Türk bayrağı rozetli afişleri ve bilboardlardaki Hızlı Tren’deki Türk Bayrağı ile ilgili ilçe seçim kurulundan kaldırılması kararı aldırmamıza rağmen aymazlıkla bir takım yerlerde afişlerini olduğu gibi devam ettirmeleri)

Madde 61: Madde 60’da (Parti genel merkezleri, İl-İlçe binaları ile Parti taşıtları, miting alanı ve seçim büroları ) belirtilen yerlerden başka herhangi bir yere parti bayrağı, afiş, flama asılması, yapıştırılması ve teşhiri yasaktır.

Bu konuda da ana caddelerde A.K.P bayrak ve flama donatmış seçim kurulundan kaldırılması karar alınmasına rağmen geç indirmişlerdir. Hatta Sn. Bakanın evinin önündeki sokakta bayraklamayı kaldırmamışlardır. Bu konuda Emniyet görevlilerini uyardığımızda “bunu da görmeyiver “ denmiştir.Açık hava toplantıları bittikten sonra o gün içinde kaldırılması gereken bayrak süslemeleri 2-3 gün sonra müracaatla kaldırılmıştır.

Madde 61 2. Fıkra :Partilerin ve adayların kendisini tanıtıcı nitelikte broşür dışında herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtmaları,dağıttırmaları yasaktır.(Hepinizin malumu üzerine bu konuda sicilli olan partiyi biliyorsunuz.)

Madde 62:El ilanı,matbuat dağıtacak kişiler Devlet katma bütçeli idareler,İl Özel İdareleri,Belediyelerde ve bunlara bağlı daire ve müesseseler,diğer kamu tüzel kişiliklerinde memur ve hizmetli olarak geçici dahi çalışsalar ilan dağıtamaz.(Belediye alt taşeronları vasıtası ile ilan dağıtımları söz konusudur.)

Madde 63: Madde 62’de belirtilen görevlilerle ,umumi menfaatlere hizmetli cemiyetler ve bunlarda görev alan memurlar seçimlerde tarafsızlığını muhafaza etmek zorundadır.(Sizce ne kadar tarafsız kalmışlardır.)

                Memur ve hizmetlileriyle her türlü araç,gereç ve imkanlarını siyasi bir partinin veya adayın emrinde herhangi bir siyasi faaliyette çalıştırmaları,kullanmaları ve kullandırmaları yasaktır. (Belediye araçları, İtfaiye araçları ile Bayrak süslemesi yapılmış, Miting zamanı resmi araçlarla ilçelerden taşıma yapılması ,Ayrıca Sn. Bakan kendi bakanlık korumaları dışında ilave olarak Denizli Emniyetinde görevli emniyet güçlerini görevlendirilemez.)

Madde 65: Seçim propagandasının başlangıcından oy verme gününe kadar olan süre içinde başbakan ve bakanlarla, milletvekilleri propaganda ile ilgili gezileri makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapamazlar.(Gerek Sn. Bakan gerekse Sn. milletvekili Gülizar hanım özellikle 22 Ekim tarihinden itibaren makam araçlarını kullanamazlar.)

2.Fırka :Yapacakları gezilerde protokol icabı olan karşılama ve uğurlama törenleri yapılamaz.(Sn. Bakanın etrafında Sn. Vali bey dahil olmak üzere seçim maksatlı gezilere katılamazlar.)

Velhasıl yukarda örneklerini  bolca(Sabit delillerimiz video, fotoğraf, tutanak mevcuttur.) verdiğimiz Seçim yasaklarına uyulmadığı takdirde görevlileri şimdiden uyarıyor ve sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade ediyorum.

1 KASIM Seçimlerinde Denizli’li vatandaşlarımızdan “Ülkenin Geleceğine Oy ver’mesini “ bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.