Sarayköy Vefasını Gösterdi

Sarayköy Vefasını Gösterdi

Denizli'nin Sayarköy İlçesi Belediye Bütün Meclis üyelerinin oy birliği ile İstasyon Caddesi,Şehit Astsubay Ömer Halisdemir olarak değiştirdi

A+A-

Sarayköy Belediyesi, Başkan Ahmet Necati Özbaş’ın imzası ile meclise gelen önerge doğrultusunda Sarayköy’ün en önemli caddelerinden biri olan İstasyon Caddesi’nin ismini Şehir Astsubay Ömer Halisdemir Caddesi olarak değiştirdi.

15 Temmuz darbe girişimi esnasında görev yaptığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda komutanı Korgeneral Zeki Aksakallı’nın emri ile darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi’yi gözünü kırpmadan öldüren Halisdemir, darbenin seyrini değiştirmiş ve bu girişimin daha ağır sonuçlar meydana getirmesini engellemişti. Darbeci generali öldürmesinin ardından darbe yanlısı askerler tarafından Özel Kuvvetler Komutanlığı bahçesinde şehit edilen Halisdemir, cesareti, vatan ve bayrak sevgisi ile darbe girişiminin sembol isimlerinden olmuştu.

 

O’nun tüm dünyaya örnek olan vatan aşkını gelecek nesillere aktarmak ve şehidimizin ismini Sarayköy’de yaşatmak isteyen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, bizzat kendi imzası ile meclise bir önerge vererek Sarayköy’ün en önemli caddelerinden birisi olan İstasyon Caddesi’nin isminin Şehit Astsubay Ömer Halisdemir olarak değiştirilmesini teklif etti. Sarayköy Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda gündeme gelen teklif, tüm meclis üyelerinin oy birliği ile geçti.

 

Oylama sonrası bir teşekkür konuşması yapan Başkan Özbaş “Milli Mücadele ateşinin ilk yandığı yerlerden birisi olan Sarayköy olarak her zaman vatanımız ve devletimiz için canını ve kanını feda eden şehitlerimize ve gazilerimize her şeyin üzerinde değer veriyor, onların emaneti olan bu cennet vatan topraklarına sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yine bugünde ayrı bir gururu yaşıyoruz. Binlerce yıllık kardeşliğimizi tuzaklar kurarak bozmak isteyen hainlere geçit vermeyen ve bu uğurda canını feda eden, 15 Temmuz gecesinin sembol isimlerinden Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ismini ilçemizin ana caddelerinden birisi olan İstasyon Caddesi’ne veriyoruz. İnşallah şehidimizin ismini sonsuza kadar yaşatacak ve gelecek nesillerimizin bu şuurla yetişmesi için çalışacağız. Ben almış olduğumuz bu kutlu kararın ilçemize hayırlı olmasını diliyor, tüm meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in nezdinde tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.