Sarayköy'e Kültür Merkezi Geliyor

Sarayköy'e Kültür Merkezi Geliyor

Sanat ve kültürün nabzı burada atacak

A+A-

Sarayköy’e bugüne kadar gelmeyen sanatı getirecek Kültür Merkezi yapımı için ilk kepçe vuruldu. İlçenin tüm sanatsal faaliyetlerinin yapılacağı ve önemli ihtiyacın giderileceği Kültür Merkezi’nin 5 milyon 300 bin liraya mal olacağını söyleyen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköy Belediyesi olarak ihtiyaca göre projeler üretmeye devam edeceklerini belirtti.

Sarayköy Belediyesi, ilçe halkına ilkleri yaşatmaya devam ediyor. İlçenin sanatsal faaliyetlerinin hayata geçirilmesi ve sanata yakışacak bir alanda oluşturulması için Bala Mahallesi’nde 3 bin 225 metrekare alana yapılacak olan Kültür Merkezi’nin yapımı için ilk kepçe vuruldu.

5 milyon 300 bin liraya mal olacak Kültür Merkezi’nde her ayrıntı düşünüldü. Kültür Merkezi’nde 330 kişilik sinema, tiyatro, nikah ve toplantı salonu, 1 kütüphane, 1 fuaye, sergi salonu, 1 fotoğraf stüdyosu, 1 eğitim ve dans okulu, 1 atölye ile otopark bulunacak.

Yazlık sinema kültürü de “Kültür Merkezi” ile yeniden canlanacak. Dış cephesindeki led ekran ile yazlık sinema olarak da kullanılacak olan kültür merkezinin yapılması ile birlikte vatandaşların etkinliklerden daha fazla faydalanması sağlanacak ayrıca ilçedeki sosyal ve kültürel gelişme hızlandırılacak.

Temel kazımı için ilk kepçenin vurulduğu Kültür Merkezi’nin ilçeye büyük bir yenilik getireceğini belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, çalışma alanını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Özbaş, “Şehit Hüseyin Kuş Parkı bahçesinde önemli prestij projelerimizin biri olan Kültür Merkezmizin temel kazım çalışmalarına başladık. 5 milyon 300 bin liraya mal olacak Kültür Merkezimiz içerisinde 330 kişilik sinema, tiyatro, nikah ve toplantı salonu, 1 kütüphane, 1 fuaye, sergi salonu, 1 fotoğraf stüdyosu, 1 eğitim ve dans okulu, 1 atölye ile otopark bulunacağını ve ilçe içerisinde bulunan büyük bir merkez olacak. İlçemizin ciddi bir ihtiyacı olan nikah salonunu da bu proje ile vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Halk Eğitim sergilerimizin ya da dışarıdan gelen sanatçılarımızın eserlerini sergileyebileceği alanlarımız mevcut olacak. Bu sayede ilçe halkımız tüm sanat faaliyetleri ile buluşabilecek” dedi.

Kültürel faaliyetler ile ilçenin önemli bir merkez haline geleceğini belirten Başkan Özbaş, “Sarayköy Belediyesi olarak ihtiyaca göre projeler üretiyoruz. Şimdiden bu projenin Sarayköy halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.