Sarayköy Darbeye Karşı Tek Yumruk!

Sarayköy Darbeye Karşı Tek Yumruk!

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 15 Temmuz gecesi düzenlenen hain darbe girişimi sonrası vatanın ve milletinin yanında yer alan, ilçede herhangi bir kanunsuz hareketin olmasına mahal vermeyen İlçe Kaymakamı Fatih Akkaya’yı, İlçe Garnizon Komu

A+A-

Olayların başladığı dakikadan itibaren halkıyla bir hareket eden ve Efe Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetlerinde vatandaşları yalnız bırakmayan İlçe Kaymakamı Fatih Akkaya’ya teşekkür eden Başkan Özbaş “Bizi biz yapan en büyük özelliğimiz ortak değerlerimiz etrafında bir olmamız ve bu uğurda ölümü dahi göze almamızdır. Ne yazık ki 15 Temmuz gecesi devletimizin ve milletimizin geleceğine pranga vurmak isteyen bir grup hain; vatan sevdalısı askerlerimiz, polislerimiz ve vatandaşlarımız tarafından bertaraf edilen bir girişimde bulundular. O anda kaymakamımız ile yaptığımız görüşmede kendisi Hükümet Konağı’na geçtiğini, görevinin başında ve devletinin yanında olduklarını belirttiler. Darbeye karşı bu dik duruş, hem vatandaşlarımıza hem de güvenlik güçlerimize büyük bir güven ve umut aşıladı. Bu sebeple kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu cennet vatanımızın üzerinde dalgalanan bayrağımızın inmemesi, okunan ezanlarımızın susmaması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Garnizon Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ziyaretinde ise hem Mehmetçiğimizin hem de polislerimizin bu ülkenin göz bebeği olduğunu belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş “Bu hainliğin ilk başladığı andan itibaren “Ben bu kalkışmaya karşıyım. Verilen emirler bizim için geçersizdir.” diyerek tüm Sarayköylülerin gönlünü fetheden İlçe Garnizon Komutanımız J. Ütğm. Uğur Özcan’a ve tüm asker kardeşlerimize;  ülkemizin her köşesinde olduğu gibi ilçemizde de cunta heveslilerine karşı dik duran ve “Bu uğurda canımızı vermeye hazırız” diyen İlçe Emniyet Amirimiz Alper Akbaba ve tüm polis kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız ile birlikte Sarayköy’deki her kurum ve kuruluş ortak bir tavır sergilemiş, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek olayların farklı noktaya ulaşmasına engel olmuştur. Bu birliktelik, devletimize kast etmek isteyen hainlerin direncini kırmış ve çok kısa sürede ülkemiz bu hain saldırıdan kurtulmayı başarmıştır. Hem askerlerimizden hem polislerimizden hem de sivil vatandaşlarımız arasından birçok şehit verdik. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Mekanlarını cennet kılsın. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” Dedi.

 

Bir daha böyle olayların yaşanmaması için gereken her türlü önlemin alındığını belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş “Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Türkiye’de sadece ve sadece bir tane egemen güç vardır, o da millettir. Aziz milletimiz kendi hür iradesi ile seçtiği yöneticiler ile egemen olmayı tercih etmiş ve bu girişimleri sonuçsuz bırakmıştır. Devletimiz de buna benzer olayların bir daha yaşanmaması için gereken tüm önlemlerini almakta, halkımızda bu kararları desteklemektedir. İnşallah hem devletimizin bu gayreti hem de vatandaşlarımızın bu inancı ile ülkemiz terör ve paralel yapılanmalardan kurtulacak; huzurun, güvenin ve istikrarın merkezi olmaya devam edecektir.” Dedi

 

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ziyaretleri sırasında Başkan Özbaş’a Ak Parti Sarayköy İlçe Başkanı Mevlüt Arık, Ziraat Odası Başkanı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Halil Aktım, Büyükşehir Meclis Üyesi Mustafa Horzum, Belediye Meclis Üyeleri Hakan Gültekin, Ersin Uz, Engin Gültekin ve Mustafa Güdücü de eşlik ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.