Sancardan Vali'ye Baskı Uyarısı

Sancardan Vali'ye Baskı Uyarısı

Çabalar yersiz,gereksiz ve hukuksuzdur

A+A-

Sayın Valimiz,

24 Mart Cuma günü ilimize toplu açılış töreni adı altında Referandum Propagandası için gelecek olan Sayın Cumhurbaşkanı’nın Çınar Meydanında yapacağı Miting için tüm Kamu ve Özel Kuruluşların ısrarla ve baskıyla Alana çağrılması Devlet anlayış ve geleneğine uygun değildir.

Aldığımız yüzlerce telefon, mesaj ve şikayetler sonucu Sayın Valimizi uyarmak bir kamu görevimiz olmuştur. Okul idarecilerinin, Üniversite Çalışanlarının, Tüm Taşeron İşçilerimizin ve Fabrika Emekçilerinin, İdare Amirleri ve Daire Müdürleri tarafından ısrarla ve baskıyla Çınar Meydanına zorla çağrıldığı ve gelmeyenler hakkında soruşturma açılacağı ifade edilmektedir.

Üretime bu kadar ihtiyaç duyduğumuz günlerde Sanayinin çarklarını durdurup fabrikayı tatil edip Çınar Meydanına çağırmak nasıl bir anlayıştır, çözebilmemiz mümkün değil. Yine Sağlık Çalışanlarına katılmaları için mesajla baskı kurarak izinli sayılacaklarını dile getiren anlayış acaba bir hizmet aksamasına sebebiyet vereceklerinin farkında mıdırlar?

Tabiî ki bu toplantıya arzu eden herkesin katılmak gibi bir özgürlüğü ve hakkı var ise katılmak istemeyenlerin de baskı ve ısrarla Çınar Meydanına getirilmelerini Devlet etiğine ve teamüllerine kesinlikle aykırı buluyoruz. Bunun yanında kapılara bırakılan yüzlerce miting broşürü televizyonlarda günlerdir yapılan yayınlar ve duyurular tüm bilboardlara asılan yüzlerce ilanlar acaba birilerinde meydanı dolduramama telaşı ve korkusu mudur!

Cumhuriyet Halk Partisi olarak tarafsızlığına inandığımız Sayın Cumhurbaşkanı mızın İlimize teşrifinden tabiî ki mutluluk duyarız. Mitinge katılacak Vatandaşlarımızın hür ve özgür iradeleriyle hareket etmelerinin sağlanması fakat ısrar ve baskıyla kamu ve özel sektör çalışanlarının meydana taşınma çabaları yersiz, gereksiz ve hukuksuzdur.

Cuma günü ilimizde başta Sağlık Hizmeti olmak üzere tüm kamu hizmetlerinin bu maksatla aksaması halinde Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak konunun takipçisi olacağımızı bilmenizi önemle rica ederiz.

Saygılarımızla .

HAŞİM TEOMAN SANCAR

CHP İL BAŞKANI

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.