Sancar'dan Usulsüzlük İddiası

Sancar'dan Usulsüzlük İddiası

Pamukkale Belediyesinin Ramazan iftar yemeği ihalesini çok sert sözlerle eleştirdi.

A+A-

CHP Denizli il başkanı Teoman Sancar,il binasında basına yaptığı açıklamada Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in ihalelerde usulsüzlük yaptığını söyledi.

Teoman Sancar'ın açıklaması şöyle:

Milletimiz ve Memleketimizin Yerel Yöneticiliğini yapanların görevlerinin ne kadar hassas olduğunu, asla hata ve kusur götürmeyeceğini vurgulamaktır. Çünkü oturduğunuz koltukta yetim ve öksüzün hakkı vardır. Bu Hakka en hassas şekilde sahip çıkmak temel görev olmalıdır.

2003 yılında Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, AKP İktidarı döneminde Devletin ve Kurumların şeffaflaşacağı, idarenin hesap verir hale geleceği, Vatandaşların Hak ve Özgürlüklerinin daha büyük bir güvence altında olacağı vaadiyle çıkarılmıştır. Buna karşın bilhassa Belediyeler Vatandaşların bilgiye ulaşmasının, önünde en büyük engel olmaya devam etmektedirler. Kamu İdareciliğinde hesap vermeme ve ben yaptım oldu anlayışı sürüp gitmektedir. Örneğin; Pamukkale Belediye Başkanlığına 07 Kasım 2016 da yaptığımız ve kanunen 15 gün içinde cevaplanması gereken bilgi edinme başvurusuna yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen hala bir yanıt verilmemiştir.

Keza yine, Pamukkale Belediye Başkanlığı’nın yaklaşan Ramazan Ayı vesilesiyle yaptığı “2017 YILI RAMAZAN AYI İFTAR YEMEĞİ MAL ALIMI” ihalesi konusunda kamuoyunu bilgilendirmeyi görev kabul ediyoruz. 14/04/2017 tarihinde yapılan bu İFTAR YEMEĞİ ihalesine 4 Firma katılmış ve sonunda ihaleyi “PAKTAŞ ORGANİZASYON PETROL ve TEMİZLİK HİZMETLERİ TURİZM İNŞAAT SANAYİ ve TİCARET A.Ş.” Kazanmıştır. Şöyle dışarıdan baktığınızda çok şeffaf görünen bu ihaleyi kazanan PAKTAŞ Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı acaba kimlerdir! İşte ana konu burada yatmaktadır. Maalesef ihaleyi alan PAKTAŞ Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin GÜRLESİN’dir. PAKTAŞ Firmasının Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı aynı zamanda Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Selim ARKAN’dır.

Şimdi size soruyoruz; İhaleyi veren ile ihaleyi alan nasıl aynı kişiler olabilir. Hele Ramazan Ayı gibi en Kutsalımız olan bir Ayda verilecek İftar Yemeği gibi en ulvi bir Hayır işinde bile nasıl ihaleye fesat karıştırabiliyorsunuz anlamak çok zor. Pamukkale Belediye Başkanı görevini kötüye kullanmış ve usulsüz ihale yapmıştır. Kamu İhale Kanunu açıktır. Kimlerin ihaleye katılamayacağı çok alenidir. Hem ihale veren Makamın Başkanı hem de ihaleyi alan Şirketin Başkanı olamazsınız.

Bu vesileyle usulsüz olduğuna inandığımız bu ihaleyi belgeleriyle birlikte Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı ve yandaş anlayışıyla Belediyenin ihalelerini kendi şirketine veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin GÜRLESİN’den şikayetçi olacağımızı ve bugüne kadar Pamukkale Belediyesinden PAKTAŞ Şirketine verilen tüm İhalelerin sorgulanması adına takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle arz ediyoruz. Sayın GÜRLESİN bu yaptığınız İhale Kamu İhalesi olmamış bu tam anlamıyla “KENDİN PİŞİR KENDİN YE” olmuş. Ama biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Kendisi Pişirip Kendisi yemeye çalışanların daima karşısında olacağız. Hiç kimsenin bundan endişesi olmasın.

Milletimize Saygılarımızla.

Haşim Teoman SANCAr

CHP Denizli İl Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.