Sancar:Bu Bütçe Kabul Görmemiştir

Sancar:Bu Bütçe Kabul Görmemiştir

Büyükşehir Belediyesinin birkaç gün önce Belediye Meclisinde görüşmeye açtığı “Bütçe ve 2017 Performans Programı” ne Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubumuzda ne de vatandaşlar nezdinde kabul görmemiştir.

A+A-

Büyükşehir Belediyesinin birkaç gün önce Belediye Meclisinde görüşmeye açtığı “Bütçe ve 2017 Performans Programı” ne Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubumuzda ne de vatandaşlar nezdinde kabul görmemiştir. Aslında 2013 yılı Performans Programı ile 2017 Performans Programı arasında hiçbir fark yoktur. Yani bir kopyala yapıştırdan ibarettir. Yani milletle adeta alay edilmektedir.

Yüzyılın alt yapı projesi diyerek yıllar önce reklamını yaptığınız ama bir türlü içinden çıkamadığınız bu proje Denizli’miz için Yüzyılın İşkencesine dönmüştür. Hala açılamayan caddeler, dökülemeyen asfaltlar, kapatılamayan çukurlar milletin başına bela olmuştur. Birde Sayın Zolan’ın gazete beyanları var ya “Bizden önce Denizli koca bir köydü” diye! Evet Sayın Zolan senden önce köydü dediğin bu şehirde yağmur yağınca sadece Dokuzkavaklarda ki Zeybek Durağını su basardı. Bağırsak Deresi taşardı. Şimdi senin zamanında iki saatlik yağmur sonucunda Denizli’nin tamamı Venedik’e döndü, yüzen şehir haline geldi. Hatta çok şükür Belediyemiz kurtarma botuyla tanıştı. Birde diyorsunuz ya Torunumuzun torunu alt yapı sorunu yaşamayacak diye! Zaten bu Alt Yapı da herhalde Torunlarımızın Torunları zamanında bitecek. Onun için şu alt yapıyı kontrollü bir şekilde ele alın vatandaşımızı bu çileden bu eziyetten bir an önce kurtarın. Asfaltını döküp alt yapısını bitirip kazıp dökmeden hizmete açabildiğiniz bir tane cadde yok. Vatandaşın paraları ödediği vergileri sizin bozyaplarınıza gidiyor Sayın Zolan!

Gelelim ta 2012 yılında Denizli’mizin otopark sorununu çözmek üzere Belediye Meclisinde aldığınız kararlara o gün dediniz ki, Denizli’mize on ayrı bölgede Otopark yapacağız. Sokakları araç kirliğinden kurtaracağız. 2012 yılından 2016 yılına kadar yaptığınız bir tane Otopark yok ama acımasız istimlaklarınızla yaktığınız binlerce can var. 2012 yılında da Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi Grubu olarak size dedik ki, bu istimlaklar hakka ve hukuka uygun değil, vatandaşın rızası olmadan malını elinden almak bir otopark çözümü olamaz. Gelin depreme dayanıksız ilköğretim okullarını yıkalım bodrumlarına otopark üstlerine modern okullar yapalım dedik, tüm Denizli’mizde ve Vatandaşlarımızda büyük kabul gören bu mega projeyi size kabul ettiremedik. Çünkü illa vatandaşın canını yakacaksınız ve maalesef Denizli’miz sayenizde hala Otoparksız yaşamaya devam etmektedir.

Trafik sorunu deseniz millet araba kullanmaktan, trafiğe çıkmaktan bezmiş durumda! Hani her dakika Büyükşehir olduk diye reklam yapıyorsunuz ya işte trafik keşmekeşinde gerçekten olduk. Bir sokakta beş yeşil ışıkta geçemiyorsanız, saatlerce şehrin bir yerinden bir yerine gideceğim diye uğraşıyorsanız hele saat 17.00-19.00 arasında işten eve varıncaya kadar adeta kabus yaşıyorsanız siz Denizli’de Trafiğin T’sini bile çözememişsiniz demektir. şimdi de çıkmış trafiği vatandaşa soracağız diyorsunuz, biz size soruyoruz Sayın Zolan yıllar önce üniversiteye hazırlattık dediğiniz “Ulaşım Master Planı” ne oldu uygulanamadı mı, yoksa tutmadı mı! Biz o gün de dedik Sayın Zolan, bu plan ayakları yere basan bir plan değil diye. Minübüslerin kafanıza göre güzergahını değiştirdiniz. Sayenizde toplu ulaşıma araçları ne çarşıya inebildi, ne de garaja! Minübüscü esnafını Çınar Meydanına Belediye Önüne indirerek trafiğin tüm caddelerde kesilerek Denizli tarihindeki ilk protestoya sebebiyet verdiniz.

Denizli’miz 2016 yılında da sayenizde hala Nikah Salonsuz, hala Kültür Merkezsiz, hala Tiyatrosuz yaşamaya devam etmekte.Daha arsadayken adını Nihat Zeybekçi diye koyduğunuz Kongre ve Kültür Merkezi hala bitmedi,bitirilemedi .

Servergazi Mahallesindeki Zeytinli Bahçe Parkını kimseye sormadan milletimize danışmadan bir dakikada Benzinli Bahçeye çevirdiniz. Bu nasıl bir Demokrasi bu nasıl bir Belediyeciliktir ki, konut alanlarının ortasında vatandaşın bir nefes alabileceği Zeytinli Bahçe Parkını bir dakikada Akaryakıt ve LPG İstasyonuna çeviriyorsunuz. Bunu Yenişehir bağ bahçe imarlı alanın ortasında müstakil evlerin içine yaptınız, bizler mücadele ettik ama siz inadınızdan geri dönmediniz. Şimdi Zeytinli Bahçeden bari geri dönün, o yeşil alana ve Servergazinin geleceğine kıymayın. Orada Benzinlik ve LPG İstasyonu olmaz olamaz. Neden mi, çünkü ne çevre sağlığına uygun ne de trafik geçit planına o parkı benzinlik ve LPG İstasyonu yapmak demek Servergazinin ortasına kocaman bir bomba koymak demektir. Sizi ısrarla uyarıyor ve bu yanlıştan acilen geri dönmenizi rica ediyoruz. Lütfen topluma duyarlı ve saygılı olun.

Kısacası Sayın Zolan Belediyecilik yüzlerce parlak sayfalardan oluşan jan janlı kitaplar basarak yapılmaz. Gazetelerde televizyonlarda sürekli vaatler verilerek de yapılmaz.

Belediyecilik Sosyal Demokrat Yönetim anlayışla halkla birlikte yola çıkıp reklamdan uzak sizin koca köy dediğiniz Denizli’mize Sayın Belediye Başkanımız Hasan Gönüllü’nün çalışmalarıyla 1973 yılında onlarca Ana Caddeyi açarak Vatandaşın hizmetine sunabilmektir. Belediyecilik suyu vatandaşına üzerine yüksek karlar koyarak değil yeri geldiğinde ücretsiz içirebilmektir. Belediyecilik taşımacılığı özel sektöre verip vatandaşı müşteri gibi görmek değil, yeri geldiğinde zarar etsen dahi onu gideceği yere götürebilmektir.

Bu vesileyle Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grubumuz Sayın Zolan’ın Bütçesine ve Faaliyet Raporuna ret vermiştir ve Sayın Zolan bizlerin nezdinde de vatandaşlarımızın nezdinde de sınıfta kalmıştır.

Saygılarımızla.

 

HAŞİM TEOMAN SANCAR

CHP İL BAŞKANI

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.