Başkan Gürlesin Pamukkale'yi Anlattı

Başkan Gürlesin Pamukkale'yi Anlattı

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen USBES 2016-Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumuna yurt içi ve yurt dışından katılan misafirleri konuk ederek, ilçenin, Denizli’nin doğal ve tari

A+A-

Bu yıl 5’ncisi düzenlenen USBES 2016-Uluslararası Sosyal Bilgiler Sempozyumu Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşiyor. 30 Nisan’a kadar sürecek sempozyum yurt içinden ve yurt dışından 400 misafir ağırlıyor. Sosyal Bilgiler Eğitimciler Birliği ile ortaklaşa gerçekleştirilen sempozyumda bilim adamları çalışmalarını aktarıyor,  son gelişmeler ve konular üzerinde tartışmalar gerçekleştiriliyor.

 

BAŞKAN GÜRLESİN KONUK ETTİ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yurt içi ve yurt dışından sempozyuma katılan misafirleri SabanoğluGrill’de yemekte ağırladı. Etkinliğe Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Erdem, Sempozyum Eş Başkanları Prof. Dr. Süleyman İnan, Doç. Dr. Bülent Torman, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kaya, Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mithat Aydın ve sempozyum katılımcıları yer aldı.

Sempozyum Eş Başkanı Prof. Dr. Süleyman İnan, her yıl farklı üniversitelerin ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası Sosyal Bilgiler Sempozyumu’na bu yıl Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığına vurgu yaptı. Bilimsel anlamda önemli bir sempozyumun başarıyla devam ettiğini belirten İnan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’esempozyum katılımcılarını böylesi bir etkinlikte bir araya getirmesinden dolayı teşekkür etti.

 

“PAMUKKALE İLÇESİNİ ANLATTI”

Uluslararası Sosyal Bilgiler Sempozyumuna katılan misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gürlesin, ilçe hakkında bilgiler verdi, Pamukkale’nin, Denizli’nin doğal ve tarihi güzellikleriyle termal turizm hakkında bilgiler aktardı.

Pamukkale İlçesi’nin 331 bin nüfusu ile 26 ilden büyük olduğunu aktaran Başkan Gürlesin, “Büyükşehir Kanunu ile birlikte 30 Mart 2014’te gerçekleşen yerel seçimle kurulan ve halkımıza hizmet ulaştıran bir ilçeyiz. Modern bir Pamukkale İlçesi yolunda çalışma ve yatırımlarla ilerliyoruz. Bu arada eğitime de büyük önem veriyoruz. İlçemizde bulunan 128 okulumuzun yüzde 90’ına ulaşarak fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi, eğitim materyalleri açısından önemli destekler sunuyoruz. Dünyanın göz bebeği inci travertenleriyle beyaz cennet Pamukkale ilçemizde yer alıyor. Adımızı da buradan alıyoruz. İnşallah Pamukkale’nin işletmesinin de yerel yönetimlere devri noktasında biz ya da Denizli Büyükşehir Belediyemizce yapılması anlamında çalışmalarımız sürüyor. Bu anlamda olumlu sonuç bekliyoruz. İlçemizde, Denizli’mizde antik şehirler, tarihi doku anlamında büyük bir zenginliğe sahibiz. Bunun yanı sıra yaşlanan dünyada sağlık turizmi açısından Karahayıt mahallemiz ve o bölgemiz büyük bir nimet. Termal sağlık turizminde Karahayıt’ın her anlamda bir cazibe merkezi olma yolunda yatırımları sürdürüyor, tanıtımlara destek sunuyoruz. İnşallah sizlerde evlerinize döndüğünüzde gönüllü turizm elçimiz olarak bölgemizi anlatacaksınız. Sizlerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu bir kez daha dile getirmek istiyorum” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.