Samanyolu TV Çalışanlarından Duygusal Vedalaşma

Samanyolu TV Çalışanlarından Duygusal Vedalaşma

Gece yarısı Türksat uydusundan çıkartılan Samanyolu Televizyonu çalışanları birbirleriyle gözyaşları arasında vedalaştı.

A+A-

Gece yarısı Türksat uydusundan çıkartılan Samanyolu Televizyonu çalışanları birbirlerine gözyaşları arasında veda etti. Sabah saatlerinde STV Haber Merkezi'nde son kez biraraya gelen gazeteciler arasında duygusal anlar yaşandı.

 

BİRBİRLERİNİ TESELLİ ETTİLER

 

Yıllardır emek verdikleri televizyonun karartılmasına üzülen çalışanlar gözyaşlarına boğuldu. Televizyondan ayrılırken birbirlerine sarılarak helalleşen ve gözyaşı döken gazeteciler görenleri de üzüntüye boğdu.

 

Haber merkezindeki duygusal vedalaşma dakikalarca sürdü. Bu sırada kimi gazeteciler birbirlerini teselli etmeye çalışırken, kimileri de masalarında sessizce gözyaşı döktü.

 

"HİÇ MERAK ETMEYİN..."

 

Türksat'ın kararı nedeniyle yaklaşık 850 kişi de işsiz kaldı. Yıllarca birlikte çalıştığı arkadaşlarına vedalaşma konuşması yapan Samanyolu Haber Genel Yayın Yönetmedi Metin Yıkar, "Allah'ın izniyle bugüne kadar yaptığımız hiçbir işte yüzümüzü kızartacak bir iş yapmadık. Bundan sonra da devam edeceğiz. Tabi ki bir sondan bahsetmiyoruz. Burada duygusal anlar yaşanıyor. Bugün burada bir kapının kapanması yarın karşımıza kaç bin tane kapı çıkacağını bilmiyoruz. Hepimiz yaptığımız güzel işlerin gururunu duyarak hareket edelim. Ben dahil hepimiz için ne tür kapıların açılacağını ancak Allah bilir. Biz yeter ki samimiyetimizi bozmayalım. Mesleğe karşı saygımızı yitirmeyelim. Gelecek adına ülkemizden de dünyadan da ümidimizi kesmeyelim. Hiç merak etmeyin. İyilerle kötülerin bir mücadelesi varsa tarih boyunca hep iyiler Allah'ın izniyle kazanmıştır." diye konuştu.

 

"SIFIRDAN BAŞLARIZ YİNE"

 

Vedalaşma sırasında Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklama yapan Samanyolu Televizyonu Ana Haber Müdürü Saime Konak, dün gece saat 00.00'da Türkiye'nin ve medya özgürlüğünün sıfırlandığını söyledi. Konak, "13 kanalın içinde bulunduğu bir medya gurubu toptan karartılması Türkiye'nin medya tarihine utanç tablosu olarak eklendi. Unutulmayacak. Geriye dönülmeyecek. Türkiye için keşke yaşanmasaydı. Bizim için önemli değil. Biz hayatımıza yön veririz, yeniden başlarız. Bu kanal sıfırdan başladı bu günlere geldi. Yeniden sıfırda olsak sıfırdan başlarız. Bu günlerin kıymetini bilelim. Halen kötü günler yaşamıyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.