Salata İle Obeziteye Savaş Açtılar

Salata İle Obeziteye Savaş Açtılar

Merkezefendi Belediyesi'nin, ‘Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında’ projesine ilk desteği belediyenin bayan personeli verdi.

A+A-

Merkezefendi Belediyesi Bayan Personeli, ‘Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında’ projesine destek vermek için etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında Merkezefendi Belediyesi olarak tüm bayanları hamur işlerinden uzak durmaya davet ettiler.

 

Merkezefendi Belediyesi tarafından hazırlanan ve GEKA tarafından desteklenen projeye dikkat çekmek isteyen Merkezefendi Bayan Belediye Personelleri, Merkezefendi Belediyesi toplantı salonunda bir araya gelerek salata yiyip, vatandaşlarda özellikle de ev hanımlarına karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

 

Etkinliğe İl Halk Sağlığı Diyetisyeni Ceren Akkuş ve Merkezefendi Belediyesi Bayan Personelleri katıldı.

 

Belediye personelleri adına konuşma yapan Merkezefendi Belediye Personeli Ece Değirmencioğlu, “Merkezefendi Belediyemizin dünya sorunu olan obezite ile mücadele için başlatmış olduğumuz çalışmalara bizde, bayan belediye personelleri olarak katkı sağlamak istedik. Geleceğimizin emanetçisi olan çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için yapmış olduğumuz proje çalışmasının yanı sıra vatandaşlarımızın, özellikle de ev hanımlarımızın bu konuda risk grubunda olduğunu düşünerek farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Malum Türk mutfağımız çok zengin ev hanımlarımız günlerde bir araya gelmesin demiyoruz elbette, hamur işleri yerine az kalorili, sebze ve meyve salatalarının ağırlıklı olduğu menülerle bir araya gelmelerini sağlamak istiyoruz.  Sağlık, kardeşlik ve mutluluk olan belediye vizyonumuzla hareket ederek ilçemizde başlattığımız bu çalışmalarımızla sesimizi duyurabildiğimiz herkese ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

İl Halk Sağlığı Diyetisyeni Ceren Akkuş ise obezite ile mücadelenin önemine dikkat çekti. Ceren Akkuş, “Biz diyetisyenlerin önemsediği bir şey vardır eğer yemek yiyorsak tabağımız renkli olmalı ve sağlıklı beslenmeliyiz. Ne yazık ki ülkemizde sağlıklı beslenme konusunda pek bilgi sahibi değiliz. Bizler karbonhidrat değeri yüksek besinler tükettikçe obezite ve buna bağlı hastalıklara davetiye çıkarıyoruz. Merkezefendi Belediyesi’nin hazırladığı bu projenin en büyük destekçilerinden birisi de İl Halk Sağlığı Müdürlüğü. Bizler bu proje ile çocuklarımıza sağlıklı beslenmeyi öğretmeyi ve obezitenin önüne erken yaşta geçmeyi amaçlıyoruz. Bu mücadeleyi en iyi yönetecekler annelerdir. Bu sebeple böyle bir farkındalık oluşturma çalışması yaptığınız için sizi kutluyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından bayan personeller, kendileri için hazırlanan salatayı yedi ve Diyetisyen Ceren Akkuş ile soru cevap şeklinde söyleşi gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.