Şairler ve ozanlardan unutulmaz bir gece

Şairler ve ozanlardan unutulmaz bir gece

Pamukkale Belediyesi, düzenlediği “Türkiye Ozanlar ve Şairler Şöleni” ile yurdun dört bir tarafından gelen 180 ozan ve şairi bölge halkıyla buluşturdu.

A+A-

Şairler dile getirdiği birbirinden güzel şiirlerle katılımcılara farklı bir dünyanın kapılarını aralarken, halk ozanları atışma, sözlü ve sazlı güzelleme ve taşlama ile doğmaca türkü dallarından örnekler sundu. 2,5 saat süren programda ozanlar ve şairler büyük beğeni topladı.

Pamukkale Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirdiği Türkiye Ozanlar ve Şairler Şöleni etkinliğine Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kaya, Veli Demir, Pamukkale Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğin açış konuşmasını yapan şair Safiye Samyeli, etkinliğe katılan tüm sanatseverleri selamlayarak, kendilerini böylesi bir etkinlikle Denizli ve Pamukkale İlçe halkıyla buluşturan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür etti.

Yaklaşık 2,5 saat süren programda ülkenin dört bir tarafından gelen şairler birbirinden güzel şiirlerini dile getirerek, etkinliğe katılanları adeta mest ettiler. “Senden Vazgeçmem”, “Seni Yakacaklar”, “Benim İçin Üzülme”, “Hangimiz Sevmedik”, “Tanrım Beni Baştan Yarat”, “Dilek Taşı”, “Sürünüyorum” gibi ülkede birçok ünlü sanatçının seslendirdiği hit olmuş şarkıların Söz Yazarı Ali Tekintüre’de okuduğu şiirlerle geceye ayrı bir renk kattı.

Halk ozanları ise atışma, doğmaca türkü, sözlü ve sazlı güzelleme ve taşlama dallarından örnekler sunduğu gecede, keyifli anlar yaşattı. “Kız Çocukları Okusun” sloganıyla etkinlikte şiir ile birlikte tiyatro oyuncuları ülkede küçük yaşta evlendirilen ve okutulmayan kız çocuklarını konu alan mini bir oyun sergiledi. Bu anlar izleyenlerde duygu dolu anlar yaşattı.

 

“UNUTULMAZ BİR GECE YAŞADIK”

Programın sonunda sahneye davet edilen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, böylesi güzel, sanat dolu, keyifli bir geceyi yaşatan şairlere, ozanlara teşekkür ederek, “Pamukkale Belediyesi olarak her zaman sanat ve sanatçının yanındayız. İlçemizde sanatsal ve kültürel anlamda etkinliklerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Bu sanatsal etkinlik için konu önümüze geldiğinde hemen hayata geçirmek için gerekeni yaptık. Bu etkinlik için ülkemizin çeşitli yörelerinden gelen, bizlere bu unutulmaz geceyi yaşatan ozan ve şairlerimize teşekkür ediyorum. Şiirlerle gönlümüze ulaştınız, halk ozanlarımızla atalarımızdan yadigar olan o müziği, güzelliği, sanatı bizlerle buluşturdunuz. Etkinliğimize katılan, ekranları başından etkinliğimize iştirak eden tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bilinir belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra Pamukkale İlçesinde her zaman sanatsal ve kültürel etkinliklere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Program sonunda Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, şairlere, aşıklara teşekkür ederek, hediyelerini taktim etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.