Sahte Savcı, Bankada Yakalandı

Sahte Savcı, Bankada Yakalandı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, telefonla aradığı yaşlı bir kadını, kendisini 'savcı' olarak tanıtarak 47 bin lira dolandırdığı öne sürülen 32 yaşındaki S.E., parayı almak için gittiği banka şubesinde polis tarafından yakalandı.

A+A-

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, telefonla aradığı yaşlı bir kadını, kendisini 'savcı' olarak tanıtarak 47 bin lira dolandırdığı öne sürülen 32 yaşındaki S.E., parayı almak için gittiği banka şubesinde polis tarafından yakalandı. Dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edilen S.E., tutuklandı.

 

Datça'da yaşayan 81 yaşındaki N.A.'ya telefonla ulaşan bir kişi, kendisini 'savcı' olarak tanıttı. Banka hesabından terör örgütüne para aktarıldığı, bu yüzden cezaevine girebileceği yalanını söyledi. Telefon dolandırıcısı, yaşlı kadından bankadaki parasını, vereceği hesap numarasına aktarmasını istedi. Korkup telaşa kapılan yaşlı kadın, bankaya giderek hesabındaki 47 bin TL parayı, telefonda kendisine söylenildiği gibi, İstanbul'daki bir banka şubesindeki hesaba havale etti. Yaşlı kadının konuyu anlattığı bir yakını olaydan şüphelenerek durumu polise bildirdi.

 

Paranın havale edildiği İstanbul Üsküdar'daki bir banka şubesindeki hesabı bloke ettiren Datça polisi, olayı İstanbul Emniyeti'ne bildirdi. Bankada önlem alan polis, parayı almaya gelen 32 yaşındaki S.E.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul'da adliyeye sevk edilen S.E., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.