Şahin Tin'in 23 Nisan Mesajı

Şahin Tin'in 23 Nisan Mesajı

İlk Meclis’in dualarla açıldığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Tin:

A+A-

“Aynı ruhla doluyuz. O ruhla Yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz.”

 

AK PARTİ Denizli İl Başkanı Şahin Tin, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda; “Milli ve manevi manada çifte mutluluğumuzun denk geldiği kutlu bir zamanı idrak ediyoruz. Hem Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı hem mübarek üç ayların müjdecisi Regaip Kandili’ni bir arada yaşamanın heyecanı ile coşku ve sevinç doluyuz” dedi.

Şahin Tin; TBMM’nin milli birliğin, milli mutabakatın, milli egemenliğin en somut tecellisi olduğunu ifade ederek, “TBMM 1920 yılının 23 Nisan’ında doğdu. O gün Cuma’ydı… Hacı Bayram Camii'nde toplanan mahşeri kalabalık, Cuma namazını kıldı, dua ve tekbirlerle İlk Meclis’in kurulduğu binaya yürüdü ve yine dualar, tekbirlerle meclis binasını açtılar. O ruh, birlik ve beraberlik sayesinde milli mücadelede zafere ulaştık, yeniden özgürlüğe, bağımsızlığa kavuştuk. Milli iradenin aynası olan AK Parti’nin kadroları olarak aynı ruhla doluyuz. O ruhla Yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu.

''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetin temellerini atan Milli Meclisimizin doğum tarihi olan 23 Nisan gününün, milli tarihin en parlak günlerinden biri olarak anılacağını belirten AK Parti İl Başkanı Şahin Tin; şunları söyledi:

“O gün o meclisi kuranlar da gönlümüzde daima hayat bulmaya devam edeceklerdir. Yüce Meclisimiz; Gazi Mustafa Kemal önderliğinde geçmişte nasıl bu ülkenin istiklalini sağlamış, istikbalini yeşertmiş ise bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak geleceğimizi ak kılmaya devam edecek, yarınlarımız, çocuklarımız için barış dolu, aydınlık ve çok daha müreffeh bir Türkiye inşa edecektir. Aziz Milletimizin 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, duaların kabul olduğu mübarek Regaib Kandili’ni idrak ederken de milletimizin ve tüm İslam âleminin barış ve huzur içinde yaşamasını diliyoruz”     

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.