Şahin Tin;Gençlerimize Güveniyoruz

Şahin Tin;Gençlerimize Güveniyoruz

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, özel bir televizyon kuruluşunda katıldığı programda gençlerin sorularını yanıtladı. Şahin Tin;  “Gençlerine güvenen Türkiye her zaman kazanacak” dedi.

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, özel bir televizyon kuruluşunda düzenlenen programa katıldı. Katıldığı programda gençlerin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin sorularını yanıtlayan Milletvekili Şahin Tin, Türkiye olarak geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemenin yolu gençlerimize güvenmekten geçiyor. Geleceğimizi inşa edecek eller gençlerimizdir” dedi. Yayında gelen soruları cevaplayan Milletvekili Şahin Tin; “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle seçilme yaşı 25’den 18’e iniyor. Çünkü özgürlükçü demokrasilerde gençlerin siyasal hayata katılımı büyük önem taşımaktadır. Demokratik siyaset, gençlere ülke siyasetine yön verecek mevki makamlara seçilme hakkı tanınmasını gerektiriyor. Gençlerin sahip oldukları ve temsil ettikleri düşünceleri, parlamento ve halk nezdinde beyan etmeye en az diğerleri kadar hakları var. İşin temeline baktığımızda ise yöneticilerini seçme sorumluluğu taşıyan gençlerin seçilme hakkına da sahip olmaları son derece doğal bir durumdur. Dünya ölçeğinde seçilme yaşına baktığımızda da aralarında Fransa, Çin, Kanada, İspanya, Danimarka, Norveç, Macaristan, İsveç, Avusturya ve Almanya gibi yaklaşık 45’den fazla ülke de seçme yaşı 18’dir. Biz Türkiye olarak gençlerimize güveniyoruz. Onları geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz. Onların bu mevki ve makamlarda bulunması ve seçilmesini ülkemiz açısından bir kazanım olarak görüyoruz” dedi.

 

ASKERLİK GENÇLERİN SEÇİLMESİNE ENGEL DEĞİL

 

Gençlere referandumda seçilme hakkı verilmesi halinde Milletvekili seçilecek olan gençlerin askerlik şartı olacak mı? Sorusunu da yanıtlayan Milletvekili Şahin Tin; “Anayasa da kimlerin Milletvekili seçilemeyeceğine ilişkin madde de yer alan “yükümlü olduğu askerlik hizmetini yapmamış olanlar” ibaresi bu yapılan düzenlemeyle “askerlikle ilişiği olanlar” şeklinde değiştirilmektedir. Yani 18 yaşını dolduran gençler, askerlik hizmetini yapmadan da milletvekili adayı olabilecekler. Askerliğini yapmadan aday olabilmek için ise aranan şartlara baktığımızda kişi yoklama kaçağı olmayacak. Fiilen askerde bulunuyor ve askerlik yapıyor olmayacak. Askerliğini tecil ettirmiş olması gerekiyor” dedi. 

 

İKİ YILDA EMEKLİLİK GENÇLERE İFTİRADIR

 

Gençlerin Milletvekili seçilmesi halinde iki yılda emekli olacaklarına ilişkin gelen soruyu da yanıtlayan Milletvekili Şahin Tin; “Bu düpedüz ‘hayır’ propagandası yapanların gençlere attığı bir iftiradır. Böyle bir şey söz konusu değildir. Kanun gereği Türkiye’de erkeler 65, kadınlar ise 60 yaşından önce emekli olamayacaklarından, Milletvekilliği yapmış gençlerimizde emekli olmak için yaşlarını ve prim günlerini tamamlamak zorundadır” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.