Sağlıklı Kentler Denizli’de Buluşuyor

Sağlıklı Kentler Denizli’de Buluşuyor

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, “Sağlıklı Kentlerde Jeotermal Kaynakların Kullanımı” konusunu ele almak amacıyla 26. Olağan Meclis Toplantısını Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapacak. Üç gün sürecek toplantı "En Sağlıklı Şehir" ödülü b

A+A-

Vatandaşların yaşamaktan mutluluk duyacağı yaşanabilir sağlıklı kentler oluşturmak amacıyla 2005 yılında kurulan ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin de üyesi olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, 26. Olağan Meclis Toplantısını Denizli'de gerçekleştirecek. "Sağlıklı Kentlerde Jeotermal Kaynakların Kullanımı” konulu konferansın düzenleneceği toplantı Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 5-6-7 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 64 üye belediyeden yaklaşık 300 davetlinin katılacağı toplantı kırmızı suyu ile ünlü Pamukkale İlçesinin Karahayıt Mahallesi'nde gerçekleşecek.

3 farklı oturum düzenlenecek

Sağlıklı kentlerde jeotermal kaynakların kullanımı konusunu ele almak amacıyla düzenlenecek organizasyonda 3 farklı başlık altında oturum yapılacak. "Sağlıklı Kentlerde Jeotermal Kaynakların Özellikleri ve Potansiyelleri", "Sağlıkta Jeotermal Kullanımı ve Jeotermal Turizm" ve "Jeotermal Enerji ve Tarımsal Kullanımı" konuları olmak üzere 3 farklı oturumda yapılan araştırmalar ve öneriler, konunun uzmanları tarafından detayları ile anlatılacak. Konuk belediyeler ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği çevresel, sosyal ve turizm yatırımlarını da inceleme fırsatı bulacak.

Denizli tanıtımına büyük katkı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, üye belediyelerin uygulamaya koyduğu örnek çalışmaların da ele alınacağı organizasyonun jeotermal zengini Denizli’nin tanıtımına da büyük katkı koyacağını söyledi. Denizli’nin çok zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu, termal suyun 30 dereceden 250 dereceye varan değişik sıcaklıklarda olduğunu ifade eden Başkan Zolan, Denizli'deki bu imkanın turizm, sağlık, enerji, ısınma ve tarımsal üretim amaçlı kullanıldığını kaydetti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 8 yıldır Sağlıklı

Kentler Birliği üyesi olduğunu ve birlik tarafından "En Sağlıklı Şehir" ödülü aldıklarını vurgulayan Başkan Zolan, toplantının verimli ve başarılı geçmesini diledi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.