Sadece 5 Adet Ceviz Yediğinizde

Sadece 5 Adet Ceviz Yediğinizde

Günde sadece 5 adet ceviz yemeniz, gün boyu ihtiyacınız olacak tüm gerekli yapı maddelerini sağlar.

A+A-

Yaşlanmaya bağlı dejenerasyona karşı beyni koruma:

Omega-3 yağ asitleri aynı zamanda kansere, ADHD (Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu) ve depresyona karşı korunmada oldukça önemli. Hatta bu kuruyemişlerin düzenli şekilde tüketilmesinin Alzheimer’s hastalığını azalttığına dair bağlantı bulundu. New England Tıp Dergisinde yayınlanan diğer bir araştırmaya göre de, ceviz yiyen kişilerin kötü kolesterol seviyesi, ceviz yemeyen kişilere göre daha düşük oluyor.

Daha düşük stres seviyesi

Ceviz, özellikle de stres kaynaklı fiziksel rahatsızlıklar çekiyorsanız veya stresli durumlara karşı hassassanız, stres düzeyinizde harikalar yaratabilir. Ceviz, vücudun stres tepkisini azalttığı için ve strese bağlı oluşan fiziksel yan etkileri daha kolay yok ettiği için, bu durumlarda harikalar yaratır.

Daha sağlıklı saçlar, cilt ve tırnaklar

Cevizde bulunan yapı maddeleri, tırnaklarınızı güçlendirir, saçlarınızın daha parlak olmasını sağlar ve cildinizi pürüzsüzleştirir. Yani anlayacağınız, çoklu doymamış yağ asitleri ve omega-3 yağ asitleri, dış görünüşünüzde harikalar yaratır.

Kilo verme

Cevizde bulunan çoklu doymamış yağ asitleri, damarların tıkanmasının ve doymuş yağların olumsuz etkilerinin önüne geçtiği için, vücudun düzgün işleyişi açısından hayati öneme sahiptir. Ayrıca, çoklu doymamış ağ asitleri sağlıksız atıştırmaları azaltır ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar.

Sağlık açısından tüm bu faydalarından dolayı cevizler günlük yeme düzeninizin bir parçası olmalı. Cevizi dilerseniz salatanıza doğrayabilir, dilerseniz aperatif olarak yiyebilirsiniz.

GÜNDE SADECE 5 ADET CEVİZ…

Ancak, cevizin çok faydalı olmasının yanısıra, kalori ve yağ açısından zengin olması nedeniyle aşırıya kaçmamanız tavsiye ediliyor. Günde sadece 5 adet ceviz yemeniz, gün boyu ihtiyacınız olacak tüm gerekli yapı maddelerini sağlar.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.