Sabancı Suikastçısı DHKP-C'li Söke'de Yakalandı

Sabancı Suikastçısı DHKP-C'li Söke'de Yakalandı

Sabancı Suikastı'nın Faili DHKP-C'li Akkol, 20 Yıl Sonra Yakalandı

A+A-

Aydın'ın Söke ilçesinde düzenlenen operasyonda DHKP-C üyesi iki canlı bomba yakalandı. Konuya ilişkin açıklama yapan Aydın Emniyet Müdürü Halis Böğür, Söke'de silah ve patlayıcılarla gözaltına alınan iki kişiden birinin Özdemir Sabancı suikastının zanlısı DHKP-C'li İsmail Akkol olduğu öğrenildi. Diğer canlı bombanın ise Fadik Adıyaman olduğu belirtiliyor. İsmail Akkol'un "Zeynel Abidin Gümüş", Fadik Adıyaman'ın "Hatice Çalışkan" adına düzenlenmiş sahte kimlikleri bulunduğu bildirildi.

 

ESKİŞEHİR'E GİDECEKLERDİ

 

İki örgüt üyesinin yakalanma görüntüleri kameralara da yansıdı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, polislerin otogarda önlem aldığı görülüyor. Görüntülerde, güvenlik güçlerinin yolcu otobüsüne binmek isteyen biri kadın, iki canlı bombayı otobüse binmeden yakaladığı görülüyor. İki zanlının Didim ilçesinden Söke'ye geldiği, buradan da Eskişehir'e gitmek üzere bilet almak istediği öğrenildi.

 

 

 

ÜZERLERİNDEN ÇIKAN MUHİMMATLAR

 

İki zanlının çantalarında RPG7 roketatar, 2 adet sevk fişeği, 2 adet roketatar mermisi, 3 adet el bombası, 3 adet tabanca, bu tabancalara ait 132 adet mermi, 4 adet şarjör, 100 gr. patlayıcı madde ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

 

 

 

YUNAN ADALARINDAN GELMİŞLER

 

Bu arada iki kişinin Yunan adalarından Didim'e denizden yasadışı yollarla geçtiği, varış hedefinin İzmir, İstanbul veya Ankara olduğu üzerinde duruluyor.

 

 

 

SABANCI SUİKASTİNİ YAPAN EKİPTENDi

 

İstanbul Maslak'ta İl Jandarma Alay Komutanlığı nizamiyesi önünde gece nöbeti tutan Serdar Öztürk ve Tarkan Yağcı isimli iki jandarma erini 29 Eylül 1995'de şehit edilmesi olayında yer alan Akkol, 9 Ocak 1996'da DHKP/C militanı olduğu iddia edilen Mustafa Duyar ve Fehriye Erdal ile birlikte Sabancı Merkezi'nde Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'yi öldüren grupta yer almıştı.

 

 

Sabancı Center'da gerçekleştirilen suikast öncesi zanlıların binaya girişi böyle görüntülenmişti.

 

 

YUNANİSTAN'DA 5 AY TUTUKLU KALDI

 

Olayın ardından 1997 yılında gıyabında yargılanmaya başlanan Akkol'un dosyası yakalanamadığı için 2001 yılında ayrılmıştı. Suikastten sonra diğer iki saldırganın aksine hakkında uzun süre hiçbir bilgiye ulaşılamayan Akkol, Yunan polisinin 11 Şubat 2014 tarihinde Atina'daki hücre evine düzenlediği baskın sonucu 4 DHKP-C üyesiyle birlikte yakalandı. Yunanistan'da 5 ay tutuklu kalan Akkol, Yunanistan ve Türkiye arasında mahkum iadesi anlaşması bulunmadığı için sebest bırakılmıştı.

 

FADİK ADIYAMAN KAMP SORUMLUSU

 

DHKP-C'li Fadik Adıyaman'ın ise örgütte kamplardan sorumlu olduğu iddia ediliyor. Yunanistan polisi 2013 yılında Sakız Adası açıklarında bir bota baskın yapmıştı. Bu baskında Adalet Bakanlığı ile AK Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırılara karıştığı belirlenen Hasan Biber gözaltına alınmıştı. Botta yapılan aramalarda da çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirilmişti. Bot ile ele geçirilen mühimmatlarda yapılan incelemelerde, Fadik Adıyaman ve Şerif Turunç'un parmak izlerinin de tespit edildiği açıklanmıştı.

 

DHKP-C bombacıları Fadik Adıyaman, Şerif Turunç ile 3 kişi Yunanistan'da gözaltına alınmıştı. Fadik Adıyaman'ın, örgütün önemli isimleri arasında yer aldığı, 2006'da Yunanistan'a gittiği burada bir süre Lavrion Kampı'nı sevk ve idare ettiği ortaya çıkmıştı.

 

 

6 kardeşten oluşan Sabancı Ailesi (Özdemir Sabancı, solda, açık renk takım elbiseli)

 

TOYOTASA GENEL MÜDÜRÜYDÜ

 

Sabancı ailesinin en küçük bireyi olan iş adamı Özdemir Sabancı, öldürüldüğü dönem ailenin en küçük ferdi olarak, Sabancı Holding'in otomotiv sanayinde gerçekleştirieceği atılımlarla ilgileniyordu. Sabancı öldürüldüğü dönem Japon otomotiv devi Toyota ile ortak iştirakleri olan Toyotasa'nın genel müdürlüğünü yapmaktaydı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.