Rusya’da Dönemi Bitiyor!

Rusya’da Dönemi Bitiyor!

Rusya'da yapılan son açıklamalarda ülkedeki yerli yapımların teşvik edilmesi ve yabancı sermayenin ülkeden çekilebilmesi adına Microsoft’un artık kullanılmayacağı belirtildi.

A+A-

Rusya'da 2014 yılında başlatılan özel bir düzenlemeyle birlikte ülkedeki yerli yazılımlara ağırlık verilmeye başlandı. Bu konuda ilk olarak ülkede kullanımı yasaklanan firmaysa Microsoft oldu. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında yoğun olarak kullanılan Microsoft ürünlerinin artık kullanılmayacağı belirtilirken, ülke genelinde Microsoft yerine yerli yazılımların tercih edileceği ve bunun devlet tarafından yönetileceği belirtildi.

Microsoft Yasaklandı

Bugün yapılan açıklama ile birlikte Rusya'nın Microsoft hakkındaki kararı oldukça ses getirdi. Konu ile ilgili pek çok farklı tartışma da başlarken ülkede Microsoft yerine yerli yazılımların kullanılacak olması pek çok kişi tarafından da olumlu karşılandı. Fakat özellikle uluslararası alanlarda çeşitli uyumsuzluk sorunlarının yaşanabilecek olması geçiş sürecinde bazı sorunların yaşanmasına yol açabilir. Öyle ki ülke gündeminde yer alan pek çok haberde Microsoft'un mail uygulamasının özellikle kamu kuruluşlarında yoğun olarak kullanıldığı ve bu geçiş süreci içerisinde ciddi bir kaybın da yaşanabileceği belirtildi. Rusya'da ilk defa 2014 yılında alınan karar ile birlikte ülkedeki yerli yazılımlara ağırlık verileceği belirtilirken bu tarih sonrasında 2016 yılında ilk defa yasaklamalar da getirilmeye başlandı. İlk yasağın Microsoft için getirilmiş olması ciddi bir değişimin de yaşanmasına yol açacak.

Devlet Kurumlarında Değişim Başlıyor

Değişim işlemleri ilk olarak kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılacak. Böylece tüm ülkeye yayılacak değişim işlemleriyle birlikte Microsoft ürünleri kısa süre içerisinde ülkede kullanılmamaya başlanacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.