Reina Katliamcısı Yakalandı

Reina Katliamcısı Yakalandı

Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov İstanbul'da yakalandı

A+A-

Yılbaşı gecesi Reina'da 39 kişiyi katleden 'Abu Muhammed Horasani' kod isimli Abdulkadir Masharipov İstanbul'da yakalandı.Esenyurt'ta düzenlenen operasyon sonucunda yakalanan teröristin yanında oğlunun da bulunduğu öğrenildi. Teröristin sağlık kontrolünden sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.İstanbul Valisinin açıklama yapması bekleniyor...

"SUÇUNU KABUL ETTİ"

Terörist suçunu kabul etmiştir. Parmak izi de bizdekiyle aynı çıkmıştır. Şimdi izah edebileceklerimiz bunlar. Emniyet teşkilatımıza başta il müdürlüğümüz olmak üzere tüm birimlerimize teşekkür ediyorum. Temennimiz böyle bir olayın bir daha yaşanmaması, elimizden gelen tedbirleri en üst seviyede alıyoruz.

Arkadaşlar teröristle birlikte bir Iraklı erkek şahıs, üç bayan değişik ülkelerden Mısır'dan Afrika'dan olmak üzere ele geçirilmiş durumdalar. Gözaltındalar şu an. Örgüt bağlantısı olması ihtimali çok yüksek, bir teröristle aynı evde bulunuyorlardı.

Nasıl yakalandığı hakkında detay verebilir misiniz?

O civarda arkadaşlarımızın takipleri devam ediyordu. Burada 5 adresi dün takip ettiler ve operasyonlarını artırdılar. Neticede o beş adresten birinde ele geçirildi. Tabii ki bu saldırgana o gün yardım eden birileri var, biz bunları araştırmaya devam ediyoruz. Sorgulama sırasında açığa çıkacaktır.

Terörist ocak ayında nasıl girdi?

Ocak ayında illegal giriş yapılmış, Doğu sınırlarımızdan yapıldığına yönelik tahliller var. Bunun DAİŞ adına yapıldığı belli. Sorgulama devam ettikçe detayları da ortaya çıkacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.