Rehin Alınan Savcı Hastanede Şehit Oldu

Rehin Alınan Savcı Hastanede Şehit Oldu

DHKP-C üyeleri tarafından rehin alınan ve daha sonra operasyonla ağır yaralı olarak kurtarılan Savcı Mehmet Emin Kiraz, hastanede şehit oldu.

A+A-

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ndeki Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması olayı kanlı bitti. Yaklaşık 9 saatlik rehin alma ve müzakerelerin ardından Savcı Kiraz ağır yaralandı, 2 örgüt üyesi öldürüldü. Ancak 1 saat sonra acı haber geldi. Savcı Kiraz, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi.

 

ADLİYEDEKİ ODASINDA REHİN ALINDI

 

Yasadışı DHKP-C militanı oldukları belirtilen iki saldırgan öğlen saatlerinde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı adliyenin 6. katındaki odasında rehin aldı. İnternet ve sosyal medya üzerinden savcının başına silah dayanmış fotoğrafları ve akabinde tehdit içerikli ses kayıtlarını yayınlayan örgüt elemanları önce 15.36'a kadar taleplerinin yerine getirilmesini istedi. Daha sonra bu süre 19.49 olarak ilan edildi. Akşam 20.30 sularında Çağlayan Adliyesi'nde önce patlama sesi arkasından tek el silah sesi duyuldu.

 

SİLAH SESİ GELDİ, ÖZEL TİM OPERASYON YAPTI

 

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, telefonla iletişim anında iken savcının odasından silah sesi geldiğini, bunun üzerine özel timin odaya operasyon yapıldığını anlattı. Göğsünden ve karnından yaralandığı belirtilen Savcı Kiraz, çatışmanın ardından adliye binasına gelen ambulanslarla en yakındaki Florance Nightingale Hastanesi'ne götürüldü. Savcı, tüm müdahalelere rahmen kurtarılamadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.