Prof.Bağ,Kurul Başkanlığı Yapacak

Prof.Bağ,Kurul Başkanlığı Yapacak

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'na Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ getirildi. Prof. Dr. Bağ, Ağustos’ta Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Anmet Çamsarı’dan devralacağı görevi bir yıl yürütecek.

A+A-

Rektörlerin, üniversitelerinin Cumhuriyet dönemindeki kuruluş tarihlerine göre bir yıl başkanlık ettiği Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’na PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ getirildi. 

100 yılda bir  gelen görev PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ’a nasip oldu. Rektör Bağ,  Ağustos’ta gerçekleştirilecek olan Üniversitelerarası Kurul toplantısında görevi  Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Çamsarı’dan devralarak Kurul Toplantısı’na ilk kez başkanlık edecek. 

Üniversitelerarası Kurula bir yıl başkanlık yapacak olan Prof. Dr. Bağ, üniversitelerin eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetlerini koordine etmek, uygulamaları değerlendirmek, Yükseköğretim Kuruluna ve üniversitelere önerilerde bulunmak, teşkilat ve kadro yönünden ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararları doğrultusunda üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılayacak önlemleri teklif etmek, üniversitelerin tümünü ilgilendiren eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetleri ile ilgili yönetmelikleri hazırlamak veya görüş bildirmek, doktora ile ilgili esasları tespit etmek ve yurt dışında yapılan doktoraları, doçentlik ve profesörlük unvanlarını değerlendirmek gibi görev ve hizmetleri yönetecek.

ÜNİVERSİTELER ÜSTÜ BİR AKADEMİK ORGAN

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı ilk kez 13.06.1946 tarih ve 4936 Sayılı Üniversiteler Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Madde Eklenmesi Hakkındaki 115 Sayılı Kanunun 13. Maddesi uyarınca her üniversitenin rektör ve dekanlarıyla, her üniversite senatosunun kendi üyeleri arasında iki yıl için seçeceği temsilciden oluşan bir kurul olarak oluşmuştur.

Daha sonra Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı, 07.07.1973 tarih ve 14587 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 1750 Sayılı Üniversiteler Kanununun 9. Maddesi uyarınca yükseköğretim planlaması içinde, üniversiteler arasında akademik yönden koordinasyonu sağlamak, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılayacak tedbirler almak, üniversitelerin tümünü ilgilendiren kanun tasarılarını, tüzük tasarılarını ve aynı nitelikteki yönetmelikleri hazırlamakla görevli biri kuruluş haline dönüşmüş,

4.11.1981 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2547 Sayılı Kanunun 11. Maddesi uyarınca ise üniversiteler üstü bir akademik organ haline gelmiştir.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.