PKK Yandaşları Denizli'de Ortalığı Birbirine Kattı

PKK Yandaşları Denizli'de Ortalığı Birbirine Kattı

Bir grup terör yandaşı Denizli’nin Esentepe Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta olduğu gibi yine sahneye çıktılar ve ortalığı birbirine kattılar.

A+A-

Denizli'nin Merkezefendi İlçesi Esentepe Mahallesinden elimize ulaşan son dakika bilgilerine göre bir grup vatandaş Denizli’nin Esentepe mahallesinde eylem yapmak için bir araya geldiler. Yaklaşık 1 hafta öncesinden broşürler ile eylem çağırsında bulunan grup belirli bir kalabalığa ulaşınca protesto amaçlı sokağa çıktı. Grup bir süre eylem yaptıktan sonra olay yerindeki kaldırım taşlarını söküp yol ortasına attılar. Bir grup ise çöp konteynırlarını yakarak yolu kapatmaya çalıştılar. Bazı göstericiler ise havayi fişekler patlatarak çevredeki vatandaşa korku dolu anlar yaşattı. Esnaf anında dükkan kepenklerini kapatarak bölgeden uzaklaştı. Olay yerine gelen çok sayıda çevik kuvvet ve toma bölgeyi ablukaya aldı.

 

İddialara göre eylem yapılmadan önceki gece bazı araçların lastiklerini kesen ve fren balatalarını gevşeten grup eylemin daha büyük çapta olması amaçlıda bölgede ki vatandaşları kışkırtarak eyleme katılmaları için ısrar ederken gerekli kalabalığa ulaşamadılar. Olay yerine gelen polisler uyarıda bulunduktan sonra eylemlerine daha taşkın şekilde devam eden gruba polis biber gazı ve toma ile müdahalede bulundu. Gümüşler yeni mahalle kültür merkezi inşaatından Esentepe Pazaryerine kadar olan bölge tamamıyla kapatılıp güvenlik altına alındı.

 

Eylemcileri ara sokaklara dağıtarak güvenliği yeniden yerine getiren güvenlik güçleri gelen ihbarlar üzerine örgütün merkez yapılanmasından sorumlu olan kişinin peşine düştü. Evinde ve arabasında aramalar yapılması üzerine şahsın evini kontrol altına alan polis giriş çıkışlara izin vermiyor. Savcılıktan gelecek izinle şahsın evine girilecek..

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.