PKK Şimdi de Şehit Çocuklarını Hedef Alıyor!

PKK Şimdi de Şehit Çocuklarını Hedef Alıyor!

Şırnak‘ın Ulu­de­re İl­çe­si­’nde önceki gün araçları PKK tarafından havaya uçurulan üç gencin hem şehit çocuğu hem de şehit kardeşi olduğu ortaya çıktı…

A+A-

HEM ŞEHİT ÇOCUĞU HEM ŞEHİT KARDEŞİYDİLER…

Babaları ve ağabeyleri koruculuk yaparken şehit düşen gençlerden Ah­met Art­tı (27) ve Di­yar Os­lu (22) saldırıda hayatını kaybetmiş, Ab­dül­ke­rim Os­lu (24) ise yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Saldırı, korucu camiasında büyük öfke ve tepkiye neden oldu. Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen saldırıya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

BABASI ŞEHİT OLDUĞUNDA ANNESİNİN KARNINDAYDI…

Abdülkerim’in babasının adı da Abdülkerimdi… Korucuydu, 1992’de şehit düştüğünde oğlu daha annesinin karnındaydı… Doğduğunda ona babasının adı verdiler… Kaderi de babasına benzemiş… Şu an yaralı…

Ahmet ise yine bir PKK saldırısında şehit olan arkadaşımızın ağabeyi aynı zamanda…

Diğer şehidimiz Diyar Oslu’nun da iki ağabeyi Cemil ve Mustafa da 1992-1995’te PKK tarafından şehit edilmişti…

Bu üç arkadaşımız da kamuda “şehit yakını” olarak işe girmiş… Evleri aynı mahallede olduğu için aynı araçla işe gidiyorlardı… Geceden PKK tarafından araca konulan patlayıcı nedeniyle şehit oldular.

“PKK, ŞEHİT ÇOCUKLARININ PEŞİNİ BIRAKMIYOR”

PKK geçmişte babalarını, ağabeylerini şehit edip işkence yaşattığı bu çocukların peşini bırakmıyor! Bu alçakça ve haince saldırı hiçbir şekilde insanlığa sığmaz! Biz, şehit çocuklarını da şehit edecek kadar vahşileşen, alçaklaşanların yanına bunu bırakmayacağız…”

KORUCULARA, GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NDE EĞİTİM VERİLİYOR

Konfederasyon Başkanı Sözen, koruculara Gazi Üniversitesi’nde verilen ve bazı çevrelerce tepkiyle karşılanan eğitim seminerleri hakkında da şöyle konuştu:

“Biz koruculara, ‘eğitimsiz, cahil, ellerine silah tutuşturulmuş insanlar’ diyorlardı… Şimdi Türkiye’nin bir üniversitesi korucular için sertifika programı düzenliyor. Bu kez aynı kişiler çıkıp ‘Gazi Üniversitesi kontra- gerilla yetiştiriyor’ diyor… Bunların devletin ve korucuların düşmanı olduğu ortadadır. Korucularımızı AB standartlarına kavuşturmak için ilk aşamada 40 korucunun katıldığı bu bu proje, tüm korucuları kapsayacak şekilde yayılacak. Sadece silah kullanan insanlar olmaktan çıkıp, insan hakları, demokrasi, etik, liderlik, Avrupa ülkelerinde terörle mücadele konsepti gibi konularda eğitim alıyorlar. Aldıkları bu eğitimi aileleri, çocukları ve toplumun tüm kesimleri ile paylaşacaklar.”

KORUCU SAYISI 60 BİN OLACAK

Ziya Sözen yakın zamanda 10 bin korucunun daha alınacağını ve toplam korucu sayısının belirlenmiş üst limit olan 60 bin’e ulaşacağını da açıkladı.

“CİZDE’DEKİ BODRUMDA YARALI OLANLAR, PKK’NIN ÜST DÜZEY SORUMLUSUYDU”

Cizre’de bir bodrum katında yaralı olarak kurtarılmayı beklediği önü sürülen kişiler hakkında da konuşan Sözen, o kişilerin bazılarının üst düzey PKK sorumluları olduğunu iddia etti.

“23 numaralı o evde 50 – 60 civarı kişinin arasında üst düzey PKK sorumlularının olduğundan haberdarız.” diyen Korucular Federasyonu Başkanı, HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın iddialarının asılsız olduğunu önü sürdü. “Sarıyıldız’ın yaralı listesi diyerek paylaştığı isimlerin bazıları Cizre ve Şırnak nüfusuna kayıtlı bile değildi.” diyerek kurtarma çalışmalarına ilişkin şu bilgiyi paylaştı:

“YARALILARIN TAHLİYESİ SIRASINDA ASKERE YAYLIM ATEŞİ AÇTILAR”

“Ambulanslar olay yerine yaklaşabileceği kadar yaklaşıyor. Sonra askerler yaralılara megafonla tahliye için çağrı yaptığı sırada o 23 no’lu binadan ve çevreden asker, polis ve korucuların üzerine yaylım ateşi açılıyor. Bunların amacı kamuoyunu ‘yaralılar var’ diye etkilemek… Çünkü o yaralıların tahliyesi onlar için önemli… Sağ olan kişileri bile ‘ölü’ diye tabuta koyarak kaçırmaya çalıştıklarını biliyoruz…”

292 ŞEHİT VERDİK…

22 Temmuz’dan bugüne 292 şehit verildiğini açıklayan Sözen, Cizre’de yüzde 1, Sur’da ise yüzde 8 oranında örgüt mensuplarından temizlenmeyen alan kaldığını vurgulayarak, “Oralarda askerimiz, polisimiz, korucumuz omuz omuza mücadele veriyor. Bir yerde terör varsa kamu görevlileri şehit olma pahasına mücadeleyi sürdürecektir. Önemli olan bundan sonra yeniden teröristlerin oralarda kümelenmesinin önüne geçmek ve bölge halkına ciddi olarak sosyal, kültürel ve ekonomik destek sağlamak.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.