PAÜ İle Parma Üniversitesi Arasında Çifte Diploma Anlaşması

PAÜ İle Parma Üniversitesi Arasında Çifte Diploma Anlaşması

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile İtalya'nın Parma Üniversitesi arasında çifte diploma anlaşması yapıldı.

A+A-

Anlaşmadan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Denizli Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin yararlanabileceği açıklandı.

Pamukkale Üniversitesi ile İtalyan Parma Üniversitesi arasındaki çifte diploma anlaşması protokolü; PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile Parma Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Guglielmo Wolleb, Prof. Dr. Andrea Cilloni, Prof. Dr. Lorella Franzoni ve Prof. Dr. Francesca Zanella arasında imzalandı. Pamukkale Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda yapılan imza törenine; İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakan Aygören, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Denizli Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nevin Kuzu da katıldı. 

Amerika'dan sonra İtalya ile çift diploma anlaşması yaptıklarını belirten Rektör Bağcı, "Üniversitemiz uluslararası anlaşma sürecini başarılı bir şekilde sürdürüyor. Amerika'daki Weber State Üniversitesi'nin ardından bugün de İtalya Parma Üniversitesi ile çift diploma anlaşması yapıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren başvuruları kabul etmeye başlayacağız ve öğrencilerimiz çift diploma şansını yakalamış olacak" dedi. 

Rektör Bağcı, konuk öğretim üyelerine şilt ve çeşitli hediyeler verdi. Protokolle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin lisans öğrencileri, Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün yüksek lisans öğrencileri ve Denizli Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü'nden 20 öğrencinin çift diploma alma şansına sahip olacağı açıklandı. Gelecek yıldan itibaren bu bölümlerdeki öğrenciler çift diploma için başvuru yapabileceği belirtildi. Başvuruları kabul edilen öğrenciler eğitimlerinin yarısını Pamukkale Üniversitesi'nde yarısını da Parma Üniversitesi'nde tamamlayacak ve her iki üniversitenin diplomasına sahip olacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.