Paşayeva Denizli'den Meydan Okudu

Paşayeva Denizli'den Meydan Okudu

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Azerbaycan’ın Karabağ bölgesini işgal eden Ermenistan’ın 26 Şubat 1992 tarihinde gerçekleştirdiği Hocalı Soykırımı anısına yaptığı ‘Azerbaycan-Karabağ Parkı ile Hocalı Soykırımı Anıtı’nın açılış töreni yapıldı.

A+A-

Törene katılan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Avrupa'nın HDP tutumuna sert tepki gösterdi.

Teröre destek olanların cezalandırılması gerektiğini savunan Paşayeva, “Kim teröre destek verirse, cezasını alması gerekir. Yoksa terör başını alıp gider" ifadelerini kullandı.

HOCALI'DAKİ ŞEHİTLERİMİZ ADINA ANIT DİKTİK

Konuşmasına şehitlere rahmet okuyarak başlayan Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, Dağlık Karabağ hakkında konuştu. Bu anıtın dikilmesinden dolayı Denizli Büyüşehir Belediyesine teşekkür eden Paşayeva, “Azerbaycan’ın biliyorsunuz, sadece Karabağ bölgesi işgal altında değil, bizim Dağlık Karabağ bölgesi dışında 7 büyük bölgemiz işgal atındadır. Bizim 1 milyon insanımız, göçmenimiz var, evine dönemiyor. bugün güzel Denizlimizde Karabağ adını taşıyan bir park açıldı ve Hocalı’da soykırıma maruz kalan insanlarımız, şehitlerimiz adına bir anıt dikildi” ifadelerini kullandı.

DAHA BÜYÜK OYUNLAR OYNANACAK

Türkiye’nin ve gönül coğrafyası üzerinde oyunların daha da artacağını belirten Paşayeva, “O büyük güçlerin hiçbiri birlik ve beraberliği istemiyor. Tüm oyunlar da neden arttı biliyor musunuz? Çünkü özgür Türk Cumhuriyetleri arttıkça, ayakta durdukça güçlendikçe, Türkiye’nin yanında bu koskocaman coğrafya ve bu kadar Türk devleti bu birlik ve beraberlik olmasın diye, bu büyük oyunlar bu coğrafyanın üzerindeler. Bu büyük oyunlarının nedeni ne, çünkü Türkiye, Türk İslam coğrafyasının en güçlü kalesiydi. Bu kale zayıflarsa, yıkılırsa, istediğiniz senaryoyu Ortadoğu’da, bu coğrafyada yapın. Ona göre bu oyunlar daha da güçlenecek. Bizim birliğimizin olmaması için, bizi bölmek parçalamak için, çok büyük oyunlar gelecek. Çok büyük, daha ağırları gelecek ama buna müsaade etmemeliyiz” diye açıkladı.

KİM TERÖRE DESTEK OLURSA CEZALANDIRILMALI

Avrupa devletlerine terör konusunda sert tepki gösteren Paşayeva, “Kim teröre destek verirse, cezasını alması gerekir. Yoksa terör başını alıp gider. Ama teröre destek verenlerden birini alın, atın hapse, insan hakkı diye bas bas bağıracak. Ama o terör mağduru şehitlerin sesini duymazlar. Ama bir milyon Azerbaycanlı kendi evine dönemiyor, onların sesini Batıda, Avrupa’da falan duymak isteyen yok. 25 yıldır insanlar evine dönemiyor” diye belirtti.

Konuşmaların ardında Denizli Müftüsü Mehmet Aşık bir dua yaptı. Duanın ardından kesilen kurdele ile ‘Azerbaycan-Karabağ Parkı ile Hocalı Soykırımı Anıtı’nın açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.