Parmak çocuklar hayata tutundular

Parmak çocuklar hayata tutundular

Uşak'ın Sivaslı İlçesi'nde yaşayan Fahrettin Güngör (24) ve Neslihan Güngör (19) çiftinin Denizli'de, 1800 ve 800 gram ağırlığında dünyaya gelen ikiz kızları, yenidoğan ünitesindeki 10 gün ve 45 günlük tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuşarak taburcu

A+A-

Uşak'ta 2 yıllık evli Fahrettin Göngör ve Neslihan Güngör çifti 1 buçuk ay önce ikiz bebek sevinci yaşadı. Denizli Özel Tekden Hastanesi'nde dünyaya gelen Ada Safinur ve Eda Selvinur isimli bebekler, zamanında doğmalarına karşın gelişimlerini tamamlayamadıkları için yenidoğan ünitesinde tedavi altına alındı. İkizlerden Eda Selvinur 1800 gram, Ada Safinur'un ise, sadece 800 gram ağırlığında dünyaya geldiğini açıklayan Yenidoğan Uzmanı ve hastanenin Eğitim Direktörü Doç. Dr. Osman Öztekin, ikizden ikize transfüzyon sendromu olarak tanımlanan durumun ikiz gebeliklerin yüzde 15-20'sinde görüldüğünü söyleyerek, "İkizleri kaybetme riski vardı. Doğumdan hemen sonra yoğun bakım ünitesine aldık. Böylesi durumların anne karnında teşhisi olması nedeniyle doğumun uygun merkezlerde gerçekleşmesi bebeklerin sağlığına kavuşmasındaki en önemli faktördür. 1800 gram ağırlığındaki ikiz, 10 gün sonra taburcu olurken, 800 gram doğan ikiz bebek ise, doğumun 45'inci günü 1600 gram ağırlığına ulaştı ve sağlıklı bir şekilde taburcu edildi" dedi.

Baba Fahrettin Güngör, "Eda erken taburcu oldu ama diğer yarımız yani Ada'mızın yaşayıp yaşamayacağı belli değildi. Çok mutluyuz. 45 gün süren gergin bekleyişin ardından memleketimiz Uşak'a dönüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.