Pamukkale MOBESE kameralarıyla donatılıyor

Pamukkale MOBESE kameralarıyla donatılıyor

Pamukkale Belediyesi bugüne kadar kurduğu MOBESE sistemlerini bir protokolle Denizli Emniyet Müdürlü&ne devretti.

A+A-

Pamukkale Belediyesi, mahalleleri mobese kameralarıyla donatılıyor. Denizli’de 2009’dan bugüne kadar devlet yatırımıyla 56 noktada 192 mobese kamerası kuruldu. Pamukkale Belediyesi,  konuyla ilgili ilçe sınırlarında 2015 Ocak ayında 600 bin liralık yatırımla 7 mahallede 30 kamera kurarak Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’nün hizmetine sunmuştu. Başkan Gürlesin, 2. Etap yatırımı başlatarak 11 mahallede 42 sabit, 6 hareketli olmak üzere 48 mobese kamera sistemini 800 bin liralık bir yatırımla daha hizmete sunuyor. Pamukkale Belediyesi’nin toplamda 1 milyon 400 bin liralık yatırımla 78 kamera desteğiyle Denizli’deki kamera sayısı ise270’e yükselmiş oldu. Valilik makamında yatırımla ilgili Denizli Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve Pamukkale Belediyesi arasında protokol imzalandı.

 

VALİ KOCATEPE: “BAŞKAN GÜRLEDİ” 

Protokol imza törenine Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve  İl Jandarma Komutan Vekili Mürşit Kuyumcu katıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e böylesi önemli bir yatırım desteği için teşekkür eden Vali Şükrü Kocatepe, “ Şehirlerimizin, yerleşim birimlerimizin artık güvenliğinde elektronik kontrol sistemleri büyük önem arz ediyor. MOBESE sisteminin daha da genişletmeye gayret ediyoruz.  Bu konuda İçişleri Bakanlığımızdan gelen ödeneklerle kontrol noktalarını çoğaltmaya, kameralarımızı artırmaya çalışıyoruz. Tabi ki gelen ödeneklerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılaması noktasında yetersizliğimiz, eksikliklerimiz var.  Bu eksikliğimiz giderme anlamında Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin, yine eğitimde ve sosyal kültürel konularda olduğu gibi burada da gürledi. Yine bize çok önemli katkılarda bulundu.  Pamukkale Belediyemiz 1. etapta 600 bin liralık yatırımla 30 kamerayı hizmete sunmuştu.  Şimdide 2. etapta Başkanımız 800 bin lira daha yatırım yaparak 48 kamera daha sağlıyor. Şehrimizin güvenliği ve özellikle suçluların yakalanması konusunda bu desteğini Denizlimize çok büyük katkıları olacak. Ben kendilerine bugüne kadar yaptığı hizmetler yanında şehrimizin asayiş ve güvenliği anlamında yaptığı bu hizmetlerden dolayı da çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“68 MAHALLEMİZİ KAMERAYLA DONATACAĞIZ”

Daha güvenli ve huzurlu bir Pamukkale için 68 mahallenin tamamını toplam  7 etapta mobese ile donatacakları müjdesini veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “ Pamukkale İlçemizin daha güvenli ve huzurlu bir yer olması, suçla mücadelede Emniyetimize destek olmak, suça yönelik caydırıcılık sağlamak amacıyla mobese yatırımlarını önemsiyoruz. 6 ay önce 2015 yılının başında 600 bin lira bir giderle 7 mahallimize 30 mobese kamerası yerleştirmiştik. Emniyet Müdürlüğümüzün hizmetine sunmuştuk. Şimdi ise  ilçe sınırlarımız içinde 11 mahallimize 800 bin liralık bir harcamayla 48 mobese kamera sistemi kuruyoruz. Amacımız Pamukkale bölgemizde can ve mal güvenliğini korumak ve suç ve suçla mücadele de ispat ve deliller anlamında olayların hızlıca çözümlenmesine katkı vermek ve en önemlisi caydırıcılığı sağlamak. Bu yaptığımız yatırımlarla suç olaylarını hiç olmaması yada en asgari düzeyde olmasını hedefliyoruz. Mobese sistemleri  asli görevimiz değil ancak  Pamukkalemizin güvenliği bizim için çok önemli. Bu konuya da katkı sunmaktan büyük bir onur duyduğumu belirtmek isterim.  Ve şunun altını çizmek istiyorum! Pamukkale Belediye olarak toplam 7 etapta 2016 Eylül ayına kadar 68 mahallemizin tamamını mobese kameralarıyla donatmış olacağız.

Mobese kameralarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“PAMUKKALE ÖNEMLİ BİR ÖRNEK”

Denizli İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal da Pamukkale Belediyesi’nin böylesi bir yatırımla diğer tüm belediyelere de güzel bir örnek teşkil ettiğine vurgu yaparak, “Denizlimizde 2009 yılında mobese sistemi kurulmaya başlandı. Bugüne kadarda imkanlar nisbetinde kamera noktalarımız artırılarak geldi. Pamukkale Belediye başkanımızın verdiği destekle birlikte kamera sayımız 192’den 270 sayısına ulaştı. Kendi kaynaklarımız nispetinde de yatırım çalışmalarımız sürüyor. Burada önceliğimiz bölgelerdeki suç sayıları, toplumsal olay oranları noktasında belirli bir periyotta bu yatırımları bölgelerimize yapıyoruz. Güvenliğe ve huzura desteğinden, duyarlılığından dolayı Pamukkale Baelediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bu tutumunun diğer belediyelere, ilçe belediyelerine de örnek olmasını diliyorum. Böylesi bir katkı mobese sistemini daha hızlı yayılmasına yani güven ve huzur ortamına katkı sağlayacak” dedi.

Konuşmaların ardından protokol metni imzalanarak, mobeseler Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’nün hizmetine sunuldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.