Oyun alanı Ölüm Alanı Olmasın

Oyun alanı Ölüm Alanı Olmasın

Çivril’in Ömerli mahallesinde yıkılmaya yüz tutan eski okul binası tehlike saçıyor. Her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan okul binası vatandaşları tedirgin ediyor.

A+A-

1950’li yıllarda yapıldığı tahmin edilen ve son 30 yıldır kullanılmayan Ömerli Mahallesi eski ilk okul binasının yıkılmasını isteyen mahalle sakinleri binanın yıkılması için tüm kurumlara iletişeme geçtik ama bina yıllardır bu halde dediler.

ÇOCUKLAR OYUN OYNUYOR BİNA PARÇA PARÇA YIKILIYOR

Eski okul binasının yıkılması için Çivril belediyesinden yardım istediğini belirten mahalle muhtarı Göker Yılmaz “bu bina 25 – 30 yıldır boş son yıllarda bazı duvarları yıkılmaya başladı. Çocuklarımız okulun bahçesinde oynarken bu eski binanın içine de giriyor oyun oynuyor. Binanın bazı duvarları ve çatısı yağmurların etkisi ile yıkıldı halen de yıkılmaya devam ediyor. Çivril Belediyesine bu binanın çocuklar için tehlike oluşturduğu defalarca söyledik dilekçe ile yıkılmasını istedik ama bir yıldır netice alamadık. Çocukların oyun alanı ölüm alanı olmasın. Bu binanın hiçbir özelliği yok üzücü olaylar yaşanmadan belediye bir kepçe ile buranın yıkımında bize yardımcı olsun. Yağmurlardan sonra bina iyice yıkıldı. Okul yıllardır terk edilmiş halde duruyor. Hiçbir yetkili ilgilenmiyor. Çocuklar bina etrafında oynuyor. Can güvenliği yok. Yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi.

Eski okul binasının bulunduğu alanın Hazine arazisi olduğunu belirten muhtar Göker Yılmaz “okul yıkılırsa olduğu alana çocuk oyun alanı yada park ve Pazar yeri gibi bir alan yapılabilir. Hem mahallemizi için faydalı bir alan yapılmış olur hem de çocuklarımız için tehlike oluşturan bina ortadan kalkar” dedi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.