Okuyunca Göz Yaşlarına Boğulacaksınız!

Okuyunca Göz Yaşlarına Boğulacaksınız!

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan 29 yaşındaki piyade uzman çavuş Ayhan Elmacı'nın acı hayat hikayesi ortaya çıktı.

A+A-

DEAŞ'ın Türk birliğine yönelik saldırısında şehit olan 29 yaşındaki piyade uzman çavuş Ayhan Elmacı için İzmir'in Menderes ilçesindeki baba ocağında cenaze töreni düzenlendi. Şehidin öz annesi Cennet Özgüleç, "Senin yerine ben ölseydim yavrum. Birkaç gün daha dayansaydın yanıma gelecektin. Annem bir kez olsun sarılsaydım sana" diye feryat etti. Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile İzmir milletvekilleri de katıldı.

Suriye sınırının teröristlerden temizlenerek güvenli hale getirilmesi için geçen 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Türk askerlerinin bulunduğu Suriye'nin El Bab bölgesindeki birliğe, öğle saatlerinde DEAŞ'lı teröristler saldırı düzenledi. Saldırıda piyade uzman çavuş Ayhan Elmacı şehit oldu, 2 asker yaralandı. 2013 yılında göreve başladığı öğrenilen şehit Elmacı'nın İzmir'in Menderes İlçesi Bulgurca Mahallesi 6801 Sokak'ta yaşayan 47 yaşındaki babası Salim Elmacı'ya acı haberi askerler verdi. Şehidin babası Salim Elmacı'nın ağabeyi Ali Elmacı ve annesi Hatice Elmacı ile yaşadığı öğrenildi.

Şehit uzman çavuş Ayhan Elmacı'nın geçen eylül ayında ailesini ziyarete geldiği ve son olarak halası Fadime Demir ile cep telefonuyla görüştüğü, bu görüşmede halasına "Sizinle oturup çay içmeyi çok özledim" dediği belirtildi. Şehit 1 yaşındayken anne ve babasının ayrıldığı, babası Salim Elmacı'nın da Zerrin Yılmaz ile ikinci evliliğini yaptığı belirtildi. İkinci evliliğinden de 23 yaşındaki oğlu Umut Elmacı ve 17 yaşındaki kızı Hatice Elmacı adında 2 çocuğu olan Salim Elmacı'nın bir süre önce Zerrin Yılmaz'la boşandığı kaydedildi. Bu arada şehidin kimliğinde de anne adı olarak Zerrin Yılmaz yazılı olduğu bildirildi. Yılmaz'ın İzmir'in Tire ilçesinde yaşadığı bildirildi.

Şehit uzman çavuş Elmacı için Bulgurca Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, askerler, şehidin babası Salim Elmacı, öz annesi Cennet Özgüleç, kardeşleri Umut Elmacı, Hatice Elmacı, üvey annesi Zerrin Yılmaz, yakınları ve yüzlerce kişi katıldı.

Türk Bayrağına sarılı tabuta kapanan anne Cennet Özgüleç, "Senin yerine ben ölseydim yavrum. Birkaç gün daha dayansaydın yanıma gelecektin. Annem bir kez olsun sarılsaydım sana. Ana yüreği nasıl dayansın bu acıya. Annem bir kerecik koklasaydım seni" diye gözyaşı döktü. Şehidin dayısının oğlu Murat Yıldırım Demir, "Ağabey kalk gidelim. Ne olur bir kerecik kalk gidelim. Yatmak sana yakışmıyor ağabey bak arkadaşların da burada" diye feryat etti.

İzmir İl Mütfüsü Ramazan Muslu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi top arabasına kondu. Törene katılanlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Akan kan bayrak için' diye slogan attı. Şehit Ayhan Elmacı, Bulgurca Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.Kaynak:cnntürk

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.