Of'lu Hoca Müezzin Olarak Çivril'e Sürüldü

Of'lu Hoca Müezzin Olarak Çivril'e Sürüldü

Oflu Hoca olarak bilinen Esenyurt Büyük Osmanlı Camii İmam Hatibi Yasin Gündoğdu Cumhuriyet Gazetesini yırttığı için Diyanet tarafından Denizli'nin Çivril ilçesine tenzil-i rütbe yapılarak müezzin olarak atandı.

A+A-

Müslümanların günümüz şartlarında nasıl hareket etmesi gerektiğini vaazlarında cesur bir şekilde dile getiren, kamuoyunun Oflu Hoca olarak tanıdığı Esenyurt Büyük Osmanlı Camii İmamHatibi Yasin Gündoğdu'’ya kürsü yasağının ardından sürgün cezası verildiğini açıklamıştık. 

Diyanet yetkililerinin bir yıldır hakkında yürüttüğü soruşturma 8 Nisan’da sonuçlanan Yasin Gündoğdu Hoca’nın bundan böyle Denizli’nin Çivril ilçesinde müezzinlik yapacağı bildirildi.

YASİN HOCA'YA 5 AYRI CEZA

Cuma namazını 25 dakika uzatmak,

Disiplin cezası,

Para Cezası,

Denizli’nin Çivril ilçesine sürgün

İmamlıktan müezzinliğe tenzil-i rütbe

Geçtiğimiz yıl hakkında başlatılan soruşturma sürecinde tuhaf suçlamalara maruz kalan Oflu Hoca’ya Esenyurt Müftülüğü’nden uyarı cezası ve kürsü yasağı getirilmişti. İstanbul Valiliği İl Disiplin Kurulu tarafından “görevi yaparken başkalarının yarar ve zararını hedef tutan davranışlarda bulunmak”, Diyanet şleri Başkanlığı tarafından Cuma namazını 25 dakika uzatmak iddiası ile ilgili soruşturma, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığınca “halkı din farklılığı gözeterek alenen tahrik etmek” ve Adalet ve İçişleri Bakanlığı’nın Cumhurbaşkanına hakaret iddiası ile açtığı tuhaf davalarla karşı karşıya kalan Yasin Gündoğdu, iftira içerikli davaların birçoğundan beraat etmişti. Davalara konu olan şikayetlerin cami cemaatinden değil de farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlardan gelmesi ayrıca dikkat çekmişti.

 

İMAMLIKTAN MÜEZZİNLİĞE!

 

Bir yıldır kürsü yasağı uygulanan Gündoğdu Hoca hakkındaki soruşturma geçtiğimiz hafta 8 Nisan’da sonuçlandı. Gündoğdu’nun, Diyanet İşleri Başkanlığı kararıyla Denizli’nin Çivril ilçesine sürüldüğü bildirildi. Oflu Hoca’nın sürgün olarak gönderildiği Çivril’de müezzinlik yapacağı öğrenildi.

 

PEYGAMBER EFENDİMİZE HAKARET EDENLERE CESURCA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Videoya aldığı vaazları yüzbinlerce kişi tarafından seyredilen ve takdir kazanan Oflu Hoca, bir sohbeti sırasında Peygamber Efendimiz’e (sav) hakaret eden Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini yayınlayan Cumhuriyet gazetesini yırtarak Müslümanların hislerine tercüman olmuştu. ‘Cuma vaazını uzatıyor’ ve ‘mevzuatları çiğniyor’ gibi uyduruk bahanelerle kürsüden uzaklaştırılan Oflu Hoca’ya sevenlerinin desteği ise devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.