Ödül Yine Onların

Ödül Yine Onların

Bereket Enerji Üretim A.Ş. nin yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi konusundaki ‘’Çevreciliği’’ tescillendi.

A+A-

Karbon salımında cimri davranarak iklim değişimine karşı mücadelede örnek olan kuruluşlar, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ev sahipliğinde, Uluslararası Emisyon Ticareti Derneği (IETA) desteğinde düzenlenen 4. İstanbul Karbon Zirvesi’nde Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından ‘’Düşük Karbon Kahramanı’’ olarak ödüllendirildi.

Bereket Enerji de Uşak- Banaz’daki Arnaz Rüzgar Elektrik Santralı projesi ile ‘’Düşük Karbon Kahramanı’’ firma ilan edildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde gerçekleşen zirvede, Bereket Enerji’nin ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can’dan aldı. Genel Müdür Can, yenilenebilir kaynakların değerlendirilmesinde öncülük eden Bereket Enerji’nin çevre duyarlılığını takdirle karşıladıklarını belirtti.

Saldanlı ise enerji sektöründe ‘’İnsana saygılı ve çevreye duyarlı’’ anlayışı ilke edindiklerini ifade ederek, ‘’Amacımız yaşanabilir bir Türkiye için gerekli katkıyı sağlamaktır. Bu konuda çok hassas davranıyoruz. O nedenle aldığımız bu ödül bizim açımızdan çok anlamlı ve önemli. Sanayimizin düşük karbon ekonomisinde ilerlemesi şart. Bereket Grubu olarak karbon azaltımı konusundaki teknik çalışmaların yanında eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına da ayrıca önem vereceğiz.’’ diye konuştu.

Törende konuşan İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu ise, düşük karbon kahramanı firmaların Türkiye’ye örnek olduğunu dile getirerek "İklim değişimi ile mücadele etmemiz için güzelim dünyamız bizden görev bekliyor. Karbon cimrisi kuruluşlar iklim değişimine dirençli dünyamız için önemli. Bu yıl üçüncüsünü verdiğimiz bu ödülle, sadece bugünü değil, yarınını da düşünen, sürdürülebilirlik yönetim stratejisi ile ilerleyen karbon cimrilerini ödüllendirdik.’’ dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.