Öcalan'ın Engin Alan Korkusu

Öcalan'ın Engin Alan Korkusu

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın İmralı Notları ile ilgili yayınladığı kitabının yankıları sürüyor.

A+A-

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın İmralı Notları ile ilgili yayınladığı kitabının yankıları sürüyor. İmralı görüşmelerinde MİT görevlisine yakalanma anını anlatan Öcalan, “Ben yerdeydim, üzerimde avını yakalamış kartal misali Engin Alan duruyordu” açıklaması yaptığı ortaya çıktı.

PKK’nın yayınevi olarak bilinen ve baskılarını Almanya’da yapan Mezopotomya Yayınları tarafından yayınlanan “Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa: İmrali Notlari” isimli kitabın yankıları devam ediyor.  Öcalan’ın devlet yetkilileri ve HDP heyeti ile ilgili yaptığı görüşmelerin dökümlerinin yer aldığı kitapta, Balyoz Davası’ndan haksız yere 3,5 yıl hapis yatırılan Tümgeneral ve eski MHP Milletvekili Engin Alan ile ilgili bölümler dikkat çekti.

 

“ENGİN ALAN VE BENZERLERİ ÖLDÜRÜCÜ TİPLERDİR”

 

Bebek katili Öcalan’ın yayınladığı notlarda devlet yetkililerine Engin Alan’ı şikayet ettiği ortaya çıktı. Öcalan, Alan’ın hapisten çıkmasından duyduğu rahatsızlığı devlet yetkililerine böyle aktarmış:

 

ÖCALAN: (...) Geçenlerde Engin Alan dışarı çıktı. Onun durumunu iyi inceleyin! (Yetkiliye dönerek) Sayın yetkili, sizler de çok iyi takip edin! Gerçi sizi de Adana’da ne hale getirdiklerini izledim. Yere yatırıp üzerinize ayak basıyorlar, silah doğrultuyorlar, siz de hâlâ görmüyorsunuz. Bunların hepsine Amerika’da Rambo eğitimi vermişler. Engin Alan ve benzerleri öldürücü tiplerdir. Bu bir okuldur, bu okuldan çıkanları şimdi de Irak’ta görüyorsunuz. Bunların hepsi aynı okuldan çıkıyor.

 

ENGİN ALAN ÜZERİMDEYDİ

 

Yakalanma anını da anlatan Öcalan, Engin Alan’ın bir kartal gibi üzerine çıkmasını aklından çıkaramadığını söylüyor. İşte o sözler:

 

ÖCALAN:(...) O uçağa bindirilme anını hiç unutmam. Ben yerdeydim, üzerimde avını yakalamış kartal misali Engin Alan ve ekibi duruyordu. Ardından gözlerimi bağlayıp üç saat sonra açmışlardı. Hoş geldiniz terhanelerini o zaman sözde beni küçültmek için kullandılar.

 

BALYOZ KUMPASI’NDAN CEZAEVİNE YATMIŞTI

 

Yüzlerce başarıya imza atan, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da teröre balyoz gibi inen Emekli  Tümgeneral Engin Alan, Balyoz Kumpası’nda haksız yere 3,5 yıl hapis yatırılmıştı. Cemaat tarafından gerçekleştirilen Kumpas’ta çok sayıda vatansever subay hapislerde çürütülürken, çözüm süreci devreye sokulmuş, PKK’nın binlerce kadrosu şehirlere inmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.