Nükleer Sanayide Kullanılan Madde

Nükleer Sanayide Kullanılan Madde

Denizli’den gönderilen ve kırmızı cıva olduğu tahmin edilen şüpheli madde Tokat’ta düzenlenen operasyon ile ele geçirildi.

A+A-

Tokat'ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda Denizliden temin edildiği tesbit edilen 250 mililitrelik metal tüp içerisinde ’Kırmızı cıva’ olduğu tahmin edilen şüpheli madde ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tarafından alınan ihbar doğrultusunda, kentte yaşayan V.T.’nin Denizli’den temin ettiği ’Kırmızı cıva’ olduğu tahmin edilen şüpheli maddeyi Tokat’a bir otobüs firması ile gizli bir şekilde getirdiği bilgisine ulaşıldı.

Ekipler bunun üzerine firmanın merkezine giderek burada şüpheli maddeyi teslim alan V.T. ile birlikte yanında bulunan İ.T., ve H.Ö.’yü gözaltına aldı. Metal tüp içerisinde ’Kırmızı cıva’ olduğu tahmin edilen şüpheli maddeye de el koydu. 3 şüpheli sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen maddenin incelenmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumu yetkililerine teslim edileceği öğrenildi. Nükleer sanayide ve patlayıcı yapımında kullanılan kırmızı civanın oldukça zehirli ve pahalı bir madde olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.